CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Saturday, June 21, 2014

Merisik & Bertunang (24052014)

Assalamualaikum,

Lama dah aku x blogging kan?hehe..almost 7 months...anyway..today aku nak share bout majlis merisik dan bertunang aku...aku dan tunang aku decide nak wat simple je..x yah nak bazir sgt...masing2 ada commitment kan...ag pun, dlm islam mmg digalakkn wat sederhana...ukur baju pada bdn sendiri...

Nak pilih tarikh pun agak complicated huhu coz al-maklum la tunang aku ng keje offshore plus ayah dy x sihat...gout and ada sakit tulang blakang...after long discussion, kami decide wat on 24th May 2014 (Sabtu) after solat Zuhur...cun2 gak dy baru balik training kat N9...so ok la tu hehe...

On that day, byk gak persiapan aku belum siap huhu...rumah blom 100% kemas...cupcakes as hantaran belum ambil..belom deco ag huhu...awal pagi aku dah bgon and masak utk afternoon tu...kami decide not to have hantaran sgt coz tu adat je..plus aku pun rasa x penting sgt hantaran tu...nanti time akad ada gak hantaran kan?hehe...yang penting cincin~...

Hujan lebat giler huhu hujan rahmat...rombongan dy pun lambat sampai..nervous gak bila dyorg lmbt sampai..bukan takut make-up cair ok tp tkot kalau ada pe2 blaku ditgh jalan huhu..Alhamdulillah after 30 minutes dyorg pun sampai...basah kuyup huhu...bila dyorg dtg...parent and kakak aku cpt2 suruh aku dok dlm bilik..jgn kluar sampai dyorg panggil...time duduk dlm bilik, nervous la jugak...coz x taw dyorg discussed pe...nasib baik ada anak buah aku teman aku kat bilik...siap men lukis2 ag dgn dy hehe.. after few minutes, tiba2 sis aku panggil and suruh aku klua...i m like so blur time tu..obviously dpt tgk from my face reaction...huhu...malu2 la konon time klua ke living room..bila tgk ramai btol wakil from both side, aku jd cuak lak huhu...but my eyes look directly kat muka tunang aku yg duk kat hujung skali hehe...The funny part is...supposed tunang aku x leh berada time wakil2 berbincang...dy ptot duduk luar..bila dah settle sarung cincin, baru la masuk...terkejut gak aku tgk dy brada among the crowds...at the end of the day, aku g la tanya nape dy ada time dy..dy dgn slumber jwb x taw...org jemput masuk so dy masuk la huhu...

Photo sharing time~~ =)

Muka nervous bila nak pickup brg2 hantaran....

 Cupcakes with cream cheese topping...now i think it is becoming a trend to give cupcakes as a gift hehe..i think the flavour is cheese and red velvet hehe...RM 3 per cupcakes...hehe..aku order 12 pieces rasanya...akak yg buat ng pun friendly...huhu sabar melayan kerenah aku yg cerewet ng...
 Yg deco ng aku DIY je..just some simple ribbons and double tape huhu tu pun aku wat last minutes...pagi sabtu tu aku rush decorate box cupcakes aku huhu...



 As for my make up, aku makeup sendiri je...hehe...Alhamdulillah ada gak skill aku yg dpt d pakai huhu...at first aku ada niat nak pakai contact lens but bila fikir there might be possibility yg mata aku meradang and x tahan pakai lens so aku lupakn niat aku tu...stick with just wearing my glasses...huhu...plus, aku rasa bek aku simple je time majlis ng...bila majlis kahwen aku nanti baru aku makeup mcm model huhu hopefully la..


 Sesi sarung cincin from bakal mak mertua aku hehe..nervous time ng..i can feel my palm sweating huhu...tkot gak kalau2 cincin x muat..coz bakal mak mertua yg pilih cincin tu..dyorg beli kat Kuching...aku time tu kat Miri..huhu x involve langsung..meaning time tu la first time aku tgk cincin merisik and tunang aku huhu...aku mmg xde plan nak wat pelamin..its like a trend as well berpelamin mcm nak kawen je..if ada budget its up to you..but remember sebaiknya jgn la kita riak...biar simple janji sempurna yg wajib...

 muka excited after kena sarung cincin huhu...



  barang hantaran dari sebelah lelaki...hehe... :)...



 photo session with parent tunang and my parent....tunang aku yg laki muda tu hehe...chubby mcm aku gak hahaha...kami org xde ambik pic berdua after majlis..huhu malu...tkot pe ckp org tua nanti..belum kahwin dah nak ambik pic rapat2...hehe..
 Ni gmbr baju tunang aku..simple je..mmg aku dah beli awal 2 bulan..tema aku time tu gold huhu..aku tkot x muat bila tiba hari majlis tu so mmg berdiet giler la huhu Alhamdulillah muat huhu kalau x td mmg aku nangis la huhu...
 Beading details area neck..
 beading details area tgn...

 As for shawl..aku beli dr Sugarscarf...then aku jahit sndiri lace yg ada manik ...ingat nak wat veil but tuka fikiran lak...aku ada terbaca dlm blog ng...dy pakai tudung je utk majlis tunang dy...simple but gorgeous...hehe...

Aku dpt idea dr pic atas ng hehe..just add lace half of your shawl....u can use halfmoon or normal shawl hehe.. thanks to mr.google...

Contoh design and colour cupcakes hehe...thanks to mr.google..



For those yg nak add pelamin..you can use above sample hehe i think it will be around RM500..hehe..honestly i love this design and colour hehe sejuk mata memandang hehe

P/S: sorry x sempat nak berposing time hari tu..coz smua org busy and nervous sgt so x teringat nak ambik full pic wearing baju tunang ng huhu...

Sunday, December 8, 2013

Curtin Annual Dinner 2013.. Colour Block theme... =)

Assalamualaikum...

Lama dah aku x meluahkn perasaan aku kat blog kesygan aku ng...today aku nak update bout my recent activity...my 1st Annual dinner at my new company...Dinner ini berlangsung sabtu lepas (7th Dec 2013) at Marriot Resort & Spa..hehe tema dy Colour block...it was fun...I was nominated as best dress (Female category) but xde rezeki nak menang hehe...but it was excited berjln ala model atas stage...muka je nampak cool but kaki bergetar2.. =P

So there's some picture below...mana taw maybe ada yg nak wear colour block attire for your dinner so dpt la few ideas nak combine which colour..tkot if too extreme nanti nampak mcm badut lak..hehe..aku pakai bright yellow dress (RM79) from "Ashanim Dresslab"..cantik2 dress dy...and i combine my dress with electric blue glitter shawl (RM23)...aku pakai high heels red colour hehe...
















That's all guys... =)

Saturday, April 6, 2013

Review Shisiedo Black and White Masks 2013 =)

Assalamualaikum my gorgeous reader...=)

Hari ng aku nak review Shiseido Black and White mask..yang black mask ng aku dpt as a free gift after beli bedak arab kat De'Myra Shop (read my previous post on this >.<)...So..aku pakai 1 whole packet tu utk muke aku...ada yg gtaw dpt guna 2 kali..but if you are use it for your whole face i recommend you use all but kalau u guys just nak buang black head or white head kat certain area such as nose or bwh bibir or pipi then you guys can use it utk 2 kali atau lebih (tgk how thick you guys pakai)..hehe..Aku recommend you guys letak tebal sikit...if nipis sgt sakit if korang nak peel mask tu..huhu trust me...aku..ng first time aku pakai mask yg men peel ng...so, honestly aku gtaw mmg SAKIT GILER time peeling process tu huhu...hanya ALLAH SWT je taw camne aku rasa time tu...aku kena ambil masa few minutes break before aku continue peeling dy ag...

For black mask, mmg best rasa time letak tu..tegang giler...you can' barely talk...hehe..smile pun x dpt ok..it will take at least 30 minutes utk dy fully kering...CAUTION...please jgn sapukan mask tu dekat area kening atau near to your hair line...huhu...time nak peel tu mmg sakit and susah nak peel kalau mask tu terkena bulu kening kite..aku nervous gak tkot2 habis smua buku kening ku tercabut hehe...for those yg dah pernah guna peeling mask gni mmg taw or aware with it but for those yg x biasa atau first time mcm aku ng bek korang dgr nasihat aku ng..huhu demi keselamatan dan keselesaan korang gak...FYI, usually I wear mask yg jenis letakkan kat muke je...hehe..mudah and save masa..=)..

Ng time mask tu masih basah ag...huhu huduh sungguh muke aku cni...but for you guys aku x kisah tunjukkan my ungly side (chewahhh =P)


Ng dy dah kering...mmg tegang giler muke aku..xdpt nak senyum..huhu...


 ng after aku dgn sengsaranya peel mask tu dr muke aku...mmg sakit dy mcm menyengat but demi kecantikan kena la berkorban...=P..sbenanya byk white head aku ditarik (termasuk bulu muke =P)  but x jelas sgt dlm pic ng..maklum la gune phone murah je...pixel x tinggi hehehe





Hasil dy mmg memuaskan sgt2..hehe aku dpt rasakan kulit muke aku tegang, kenyal, lebih cerah and kurang bintik2 hitam or putih..hehe...Personally aku prefer yg black tu compare yg putih..but few bloggers prefer putih..hehe..so its up to you guys la...different people have different taste kan..hehehe

utk mask putih..bwh ng mcmne rupe aku time pakai mask tu and after...yg putih ng agak nipis...so aku suggest korang pakai 2 packets atau korang sapu je area yg byk bintik putih atau bintik hitam..


X nampak jelas sgt...but kalau korang tgk live mmg nampak bintik2 putih and bulu2 muke aku melekat sana...euuiiwww...hahaha...

Korang kalau berminat nak beli mask2 ng..korang leh g ke link dibawah ng..FYI, ng tmpt aku beli white and black mask ku tu...so aku yakin kat link kat bawah ng;

1) Naura Apparel
Blogspot : http://nauraapparel.blogspot.com
FB: www.facebook.com/pages/Naura-Apparel

2) De'Myra Shop
Blogspot: demyrashop.blogspot.com
FB: www.facebook.com/pages/De-Myra-Shop

Link2 len yg korang leh try gak are as below but yg ng aku just usha2 je...mana la taw korang nak try shop len kan hehe

1. http://www.facebook.com/pages/Jelita-Shoppe-Beuty

2. http://anggunbootik.blogspot.com/2013/01/shiseido-black-white-mask.html

3. http://www.facebook.com/saunarumah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...