CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Tuesday, February 15, 2011

seksi = layak jadi model?

as-salam,

aku tiba2 teringat kat 1 photoshoot yang aku g baru2 ni...hamba tuhan tu minta aku tolong carikan model perempuan untuk photoshoot 2 then tolong makeupkan model 2...then aku tanye la kat hamba tuhan 2..."pe pakaian untuk photoshoot ni and model camne awk nak?...hamba tuhan tu jawb "yang seksi and pakai dress"...terkejot beruk la aku ni bila baca tu...bukan ape, len mcm benor ambe baca ayat dia haha...then aku pun slumber tanye "len mcm je bunyi ayat awk ni..bia betol?"..then dy telah mgeluarkan statement yg bagi aku agak biased..."model mesti la seksi"!!...ok..its not that i have anything against that statement..in some ways it does true but come on la..we are talking bout freelance photoshoot in a muslim country...x semestinya kalau kita bertudung and menutup aurat, kita x cantik~..malah pada pendapat aku, smua wanita d kurniakan dgn kecantikan masing2..so..his statement was kinda narrow minded don't u think?..if you got style, attitudes and looks its enough to qualify you as freelance model~...

talking bout this..it reminds me of something that also links with this topic..dulu aku mmg x fhm kenapa ada seorg kwn aku ni sekejab guna tudung kejab buka..bila aku tanye member2 len..dyorg ckp minah tu hanya buka bila ada photoshoot je...so back to my question, perlukah kita mendedahkan aurat and membuka tudung utk photoshoot?..salahkah kita jd model dgn berpakaian yg sopan and menutup aurat?..adakah dgn membuka tudung and mendedahkan aurat, gambar itu akan kelihatan lebih cantik?...for me, byk model2 yg bertudung boleh mngayakan pelbagai pose and kelihatan cukup cantik and ayu...haha...ok ini cuma pandangan aku sahaja...so fkr2kan la~...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...