CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Friday, March 25, 2011

I just love foods~~~

If g jalan2 kat 1 shopping mall ni mmg aku suke order air ni...Orange juice + susu..haha tauke kedai ni mmg dah taw sgt pe yang aku nak order...dr jauh dy tgk aku dy dah taw...hahha....loyal customer katakan~...



ni lak hanya leh jumpe kat satu tempat je~curtin university haha bukan air dy ye tp saiz gelas ni...ntah la nape skrg ni tibe2 lak U aku ni nk wat 3 saiz...small, medium and large haha rasa mc g McD je hahha...yang ni large~..time tu aku haus sgt haha..setiap kali g mkn kat cafe campus mmg order air milo peng gelas besar punye~haha...





ni lak kuew tiaw goreng basah....xde la special sgt haha tp leh tahan panjang gak sayur2 tu d potongkan??hahah....yang ni aku mkn kat campus gak...sebenanye aku x brapa suke mkn mee goreng basah ni tp hari tu saje je nak tukar selera~haha...




Yang ni time aku mkn kat Singapore Chicken Rice...Baby kailan masak oyster~haha...sedap gak la...hahah...ada udang...fishball...carrots and mushrooms~hehe




Ni pun aku mkn time kat SCR (Singapore Chicken Rice)...black pepper chicken~~haha yang ni pun saje je aku nak taste~slalu order chicken rice roasted chicken....bosan~~..=_="




Ni aku mkn kat toast house..kedai dekat campus aku...aku minom rebina je..nak save budget~huhu...tgh bulan~~tp ok la coz byk ice time tu..dah la hari panaz giler time tu hehe...




ni menu save budget gak....mee bungkus or instant noodle haha...ok la coz ada add hot dog~~yummy...hahha telur goreng dy cute lak tu~~hhaha kalau aku goreng mmg cofirm opposite dr rupe dlm gmbr tu hahaha...maklum la x pandai sgt masak...=P


hhaha aku saje je nak share benda2 ni...len dari yg len~~hahahaha...

Monday, March 21, 2011

slh ke aku?

Assalamualaikum,

First of all aku nak tanye soalan cepu emas...sape kat cni yg x suke bf or org yg tersyg care kat korang time korang sakit??...aku rasa most jwpn mesti TAK kan?...hukhuk aku pun mcm kaum hawa yg len gak...nak gak d care oleh org yang aku syg...dah la penyakit kau kali ni leh thn sakit la jugak....hukhuk...gastrik then urine infectious...aku xdpt bgun or bjln sgt coz sakit~~~~blogger-emoticon.blogspot.com....tp yg paling sedih tu...ni la time aku nak bermanja2 dgn si dia tp dia bz lak..xdpt nak bermsg sgt....2 hari bz...dr siang n mlm...aku agak2 kurang dr 20 msg je dlm 2 hari tu...ni yg wat aku rasa x dhargai....hukhuk....dah tu bila aku luahkan pe aku rasa dlm fb ttg bab x rasa d care ni, dy sound aku...ckp aku sengaja nak wat org simpati kat aku n wat mcm dia la yg jahat....ada ke ptot dia ckp camtu?....T_T

adakah kau ego?..aku ni perempuan....jadi slh ke aku sensitive n luahkan pe aku rasa dlm fb aku sendiri?bukannye aku tag nama dia pom...salah ke aku?..aku bukan mcm kau yang boleh pura2 xde pe2 berlaku....cube fkr, kalau aku x luahkan pendpt aku or pe aku rsa...xkan la aku nak letak benda remeh mcm "aku tgh mkn"..."aku nak tido"..."aku baru bangun"..."aku nak g berus gigi"?....nampaknye x update la status aku tu...


(Klik kalau nak tgk lebih jelas ea~)...huhu...korang tgk status aku ada something wrong ke??
time2 sakit ni la aku nak rasa di care...kalau kau xdpt nak ambik berat kat aku at least aku ada kwn2 len....time aku sakit ni la aku sedar....mungkin i m nothing for u?....kau x kisah pun aku sakit ke pe ke...ni wat aku teringat satu sajak or ntah pe...hehe


Bila kite sayunk org 2, kite trime je ape org tu kata kat kite
tpi bila dia kate kite?hati kate xpe ar, manusia smua x sempurna..

bila kite sayunk org 2, kita xtdo pun xpe layan dia yang tgh bowink, ada dia layan kita?
tapi hati kata xpe ar, dia bz kot...

bila kite sayunk kat org 2, kite kol nak ckp kat dia p dia gayut ngan org len,
bila jadi camtu, hati kate xpe ar, dia ada hal nak ckp ngan kwn dia...


Bila kite sayunk kat org 2, kita sanggup bg dia rehat bila dia letih,
tp bila dia, dia boleh suruh kite layan dia yg tgh bowink..
hati kata xpe ar, bukan slalu pown....

Bila kita sayunk kat org tu, kita jd mcm org giler dgr dia sakit...
tapi bila kita sakit, dia siap kluar dgn geng2 dia...
hati kata xpe ar, dah lama x jumpe member kot....

Bila kita syunk kat org tu, kite fikir dia siang n mlm..
tp dia sanggup ckp kite xpernah fikir n ingat kat dia....

hmmm...dunia2.....



Thursday, March 17, 2011

bengang dlm diam~

rasa mc m nak wat cmni je blogger-emoticon.blogspot.com kat minah gedix tu~....2 benda yang wat aku bengang ni....tp x la bengang sgt~haha...aritu aku add la minah yang aku crita dlm post yang sblm ni "blh ke share bf??" tu....and dy approved but now bila aku check fb dia, dia dah delete aku~hmm....sedangkan kurang dari 24 jam dia approved....kalau xnak approved x yah la approved...jgn2 dia takot kot...em....satu hal lagi...si dia ni skrg dah pandai delete notification yang dia komen or "like" status minah tu...kalau x slh watpe nak dlete notification tu dr wall dia...ingat aku x taw ke??...aku mmg x suke d tipu~~~~...lagipun instinct aku ni mcm rasa ada yg x kena je...hoho...meluat aku tgk minah tu~~~~~


p/s: sbenarnye aku tgh bz nak siapkan assignment ng tp geram sgt so aku blog la kejab haha...

Wednesday, March 16, 2011

Roomate menyengalkan~jeng jeng jeng

Assalamualaikum~.....=)

hari ni aku nak story2 sikit ttg roomate aku ni~hohoho....menyengalkan....aku xnak la gtaw detail peribadi dia sgt coz x bek~haha....roomate aku ni muda dari aku...hehe...budak engineer~...emm...dia ni aku rasa ok2 la...cun~...tapi kdg2 MENYENGALKAN~nak taw nape??..dia ni mmg ada masalah attitude sikit~...hmmm...masalah kebersihan~penat aku disbebkan sikap dy yang bek ni...hohoblogger-emoticon.blogspot.com....

Dalam bilik kami ni mmg mcm kena serang tornado~~~...dgn baju kotor yg bersepah...gelas2...cawan...pinggan...and even garpu~haha...smua tu dia la yg punye~aku x la nak kata aku ni pembersih sgt tp suam2 kuku katakan~hahaha...tp minah ni mmg ekstreme gua ckp sama lu~blogger-emoticon.blogspot.com.....

kadang2 aku hairan gak bila aku g ke "kwsan" dia mmg confirm jumpe benda2 camtu...huhu..kdang2 aku leh jumpe garpu yang dah pakai dlm cupboard buku...tepi katil~bwh katil~...gelas2 n cwn pun aku leh jumpe d celah2 brg2 cupboard dy taw...dehydrated air2 dlm gelas tu hoho kalau yang milo basi lagi dahsyat~nak blogger-emoticon.blogspot.com aku~x tahan dgn bau yang "wangi" tu......so nak x nak, aku gak la yg g kutip garpu2 n cwn2 tu n tolong cucikan~huhu...

slain tu, yang aku paling geram tu...ada ke patot dia campak baju yang aku penat2 lipat ke dlm almari baju aku???x patot kan??....dah la tu BAJU AKU n bukan baju dia~hmm...sedangkan baju tu kat tempat aku....bhgn katil aku~bukan bhgn katil dia...yang dia nak dengki sgt tu nape...huhu...kalau dia letak bek2 baju aku tu dlm almari xpe la...ni men campak...
sape x blogger-emoticon.blogspot.com kan?...penat aku kemas n organize almari baju aku taw~blogger-emoticon.blogspot.com

satu lagi aku x tahan tu kalau dia ni mula menengking x tentu pasal....aku ni bukan jenis yang suke guna bhsa kasar...tp minah ni suke sgt...dah la dia ni muda dari aku..respect la sikit kan?..yang paling menyakitkan hati tu bila dia guna info aku utk menentang aku...emm..aku ni anak angkat je dlm family aku so fhm2 la...bila minah ni bengang je kat aku mesti dia mengeluarkan pekataan "anak angkat" "foo chow" n bla2...kecik ati gak la aku ni...blogger-emoticon.blogspot.com
emm tapi malas aku nak lawan balik coz nanti melarat lak~...bek aku pendamkan je...walau sesengal mana pom minah ni, aku tetap syg dia coz dia ADIK aku...

Sunday, March 13, 2011

Blh ke share bf?????

Assalamualaikum~~~hari ni kejelesan aku dtg balik~hoho....kali ini bukan cemburu buta ea~...mmg blogger-emoticon.blogspot.com giler aku~sape x hot kalau tgk bf bermesra2 dgn awek len~sakit mata aku baca komen yg mesra2 tu....eiieee~~~

Rasa mcm nak blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com je minah tu...then aku tanye la kat si dia nape slalu sgt komen status minah tu sedangkan sebelum ni x pun~aku dgn control ayunye time tu..xnak la tunjuk aura kemarahan aku...tp bila si dia ckp yang minah tu MINTA TOLONG kat dia supaya MESRA2 dlm FB just utk wat EX BF dia berhenti ganggu dia...nape nak suruh BF aku??xde LAKI SINGLE yang len ke yang minah tu leh minta tolong??...aku taw si dia x akan fhm nape aku x suke....I just don't trust her....

Bygkan....ehem3....minah ni pernah blogger-emoticon.blogspot.com kat si dia...aku just takut minah ni ambik kesempatan dlm kesempitan~...huhu...but now...aku malas dah nak sibok hal si dia...lantak la di nak wat pe..nak tolong awek dlm kesusahan ke pe ke....puas dah bertekak dlm phone...aku gak yang dipersalahkan..I m being irrational~silap aku~....so now aku rasa aku nak DEACTIVATE je fb aku...baru puas hati dia n sape2 ntah....lastly...WATEVER!

Thursday, March 10, 2011

AKU X FAHAM!

Assalamualaikum~....aku mmg x fhm pe yang si dia nak n xnak~ada je yang aku wat dia x suke...ckp aku ni degil la pe la....kadang2 rasa terkongkong aku....
blogger-emoticon.blogspot.com
Dah la aku ni seorg yang blogger-emoticon.blogspot.com. Contohnye, kalau kami tgh bergaduh and aku tgh emo, mmg normal la aku luahkan dlm fb betol tak?lebih2 lagi aku ni perempuan...x kan la nak aku simpan perasaan ni je...mmg confirm x puas hati....lebih2 lagi kalau si dia yang bersalah...

kalau aku bising dlm fb, mesti dy tanye nape aku kena hebohkan kat org ttg pe yang berlaku dlm hbgn ni?..sedangkan aku x sebut pun nama si dia or pe ke...aku just gtaw pe yang aku rasa time tu...salah ke?...aku kadang2 mmg rasa x puas hati...aku mmg x fhm pe dia nak sebenarnye...

Aku dah try wat ape yang dia nak aku wat....aku dah cube meluahkan hati ni dlm fb tanpa link kat si dia...aku nak share pic time aku gunting rambut tu tp dy x kasi coz nampak rambut so aku x jadi la letak tp la ni ada lagi yang x kena....aku dah cube fhm nape dy wat camtu tp ntah la...skrg blur aku...

blogger-emoticon.blogspot.com arghhh~~~

Aku dah cube mengalah dgn sikap dia yang leh tahan degil tu...

Shopping + gunting rambut

Assalamualaikum....(dosa x jwb~)....hari jumaat yang indah ni...aku nak kongsi ttg pe aku wat jumaat yang lepas~haha..sorry outdated sikit info ni..maklum la bz~...jumaat lepas aku decided nak gunting rambut aku yang teramat la panjang tu...rasa2nye sampai aras pinggang kot~..blogger-emoticon.blogspot.com
Mula2 tu rasa sedih gak tgk rambut ni d potong..maklum la lama dah aku tunggu rambut aku ni nak sampai panjang tu taw~haha...

Sempat gak aku ambik pic ni~...lol~..owh rambut ku~~after gunting aku minta tauke tu cuci rambut aku...then dtg la mamat cine yg cute giler~huhu...dy tolong cucikan rambut aku then urut skali....TAPI~~~dy urut kuat giler!...rasa nak patah bahu aku...urat kpala aku ni makin tegang after dy urot~bukan nak wat aku RELAX tapi makin STRESS ada la...
blogger-emoticon.blogspot.com


After settle hal2 rambut tu..aku g la shopping dgn member aku ni...membazir $$ skali skala kan...treatment after stress kena urot~hohoho...tibe2 aku tertengok flatform yg cute giler ni...then after cube slama 1 jam..aku pun decide utk beli..hahha....aku mmg obsess tgk kasut yang camni lebih2 lagi yang tumit dy tinggi..haha...makin tinggi makin cun~wat kaki ku nampak panjang n sexy gitu~ahakzz~




Camni rupe dy dr depan~I Likey~~~walaupun tumit kaki sakit coz tinggi n dsebbkan tekanan tp aku tetap nak pakai gak...hehe...NO PAIN NO GAIN beb~kalau nak cantik kena la berkorban..betol x ladies??..haha




After tu....time jalan2 tanpa tujuan kat shopping mall, aku n member aku masuk la kat kedai yang baru buke ni..aku kalau bab2 cosmetics ni mmg suke~haha...rupe2nye tu kedai owned by my previous malaysian studies lecturer~haha..";})();ButtonMouseDown(this);'>blogger-emoticon.blogspot.com berok aku~hahaha
Tapi best coz dy siap bagi discount bek punye utk bekas pelajar dy yang chomel ni hahah...and siap ada free gift taw...M.A.C EYE & LIP LINER PENCIL..aku pilih kaler PINK~haha..

Well...barang cosmetic yang aku beli dlm gmbr tu ialah M.A.C MAKE UP REMOVER....ada kaler PURPLE mcm dlm gmbr tu and also BLUE..aku choose PURPLE coz tu favorite kaler aku besides PINK~

Then, aku beli liquid eyeliner gak...haha...aku lebih suke guna liquid dari pencil, gel or crayon~lebih senang utk bentukkan twig~hahah...for me, ok gak la eyeliner M.A.C ni coz dy tahan lebih lama and x smudge..cepat kering~

ada gak shopping benda len tapi yang tu x yah la cite haha...benda2 harian je~hahaha....

K la..that's all folks~mmuuahh..hugss~love u~

Wednesday, March 9, 2011

Line internet kat campus = siput tua~

hukhuk pe la nasib aku minggu ni yea~...dah la bz giler dgn assignment and tutorial tasks...line lak slow mcm datuk moyang siput~~~hukhuk....most of my tasks smua nak guna online~...tunggu mcm tugu negara je dpn PC ni...kalau seminit dua tu ok la..ni sampai 15 minit..mcm menunggu buah yang x akan jatuh je..kwang kwang kwang..nanti ada kelas pukul 3...sempat lak aku ni create new post ye..>.<""""

ni baru minggu kedua dah stress mcm pe....mampu ke aku bertahan?..haha tiada siape tahu...betol x?...ni aku nak complain ni....dulu kat campus dpt la jugak aku download cite or lagu or men game kat fb tp la ni x dpt dah....sampai hati dyorg block benda2 tu..hukhuk...dah la byr mahal giler...salah ke nak enjoy time2 stress ni kan?..hehe..nanti la aku protest dpn ICT office sambil bw banner "biar la kami menikmati facility kat sini dgn bebas"..=P..haha kalau je aku ni brani nak wat camtu...haha...gurau je...xpe2...x lama lagi aku blah la dr campus ni...jia you2...x sbr nak grads~~..^^..k la nak g kelas..nanti lecturer tu aim lak muke aku yang comei mcm siput ni...hahah...da da da~~

Saturday, March 5, 2011

cemburu buta?

Hye~..lama aku x blogging kan?..sharing2 cite n feeling ku ini~..hohoho....emmm...mlm ni ada sesuatu yang wat aku jelez....cube gtaw aku, sape x jelez kalau ada awek len suke kat bf kite kan?...aku ni just like other girls jugak...jealousy is very common...kalau x jelez maksudnye x syg la..betol x?...huhu...ntah nape la byk2 laki kat dunia ni...si dia tu jugak la awek tu nak suke?..hmmm...walaupun si dia ckp dia x layan but i still feel x sure je...dah la kami ni jauh antara satu sama lain...hukhuk..T_T...

ntah dah brapa byk awek la yang aku dpt taw suke kat si dia..hukhuk...dah la dekat2 lak tu...aku ni cemburu buta ke??...salah ke aku cemburu??..bukannye aku g serang minah tu pun...x bek serang2 ni..hehe....geram je rasa bila dpt taw~...dah sah2 letak "in relationship with Rima Zibang (aku)" dlm fb pun minah tu x tgk~~....hmmm....len kali selidik dulu...baca info dlm fb tu..mana taw laki tu dah kawen ke....bertunang ke...tp.....kdg2 laki ni kalau dah kawen pun msh gak letak "single"..hahaha...susah gak nak percaya info2 tu kan?...tu namanye lelaki BUAYA DARAT...beware!

Tuesday, March 1, 2011

wanna share some picture from photoshoots~
































ok~~mostly pic ni ambik time kami org ni xde keje~~haha...org len wat photoshoot and kami pun nak wat photoshoot sendiri gak...don't waste the chance to take pic~betol x?..hehe...sbenanye, photoshoot ni la yang aku komen ttg photographer tu nak awek seksi tu..dlm previous post~~..hehe....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...