CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Thursday, April 28, 2011

Marriage life before and after

Assalam....

Benda ni aku dah postkan kat fb aku brapa minggu lepas..tiba2 teringin nak share kat member2 blog aku yg chomel2 ni...tp ni hanya rekaan semata2...x related dgn sape2 pun..so jgn la terasa or sensitive k..huhu....for fun je...^^...have fun reading...kalau stress2..baca la..^^

Before marriage, darling here darling there..
After marriage, baling here baling there...

Before marriage, I die for you..
After marriage, you die its up to you...
The longer married, you die I'll help you...

Before marriage, you go anywhere I will follow you...
After marriage, you go anywhere its up to you...
The longer married, you go anywhere, better you get lost...

Before wedding, you are sweet and kind like Cinderella...
After wedding, you are worst than Godzilla....

Before Wedding, roses are red violet are blue, like it or not I m stuck with you...
After wedding, roses are dead and I m becoming blue, you get on my head and I'll sue you...

Before wedding, every "makan" he bring you to Shangri-La...
After wedding, you want to go he says you wait la~...

Before wedding, she looks like Anita Sarawak...
After wedding I m not sure whether its "katak" or "biawak"~...

stages in a relationship....

Assalam....

hari ni aku nak share something...aku ada tgk movie kat youtube ni..."stranger again"..17 minute je coz indie movie~mmg best la bg aku...stages dlm relationship....bila aku fikirkan balik betol gak pe yg movie tu cube sampaikan...dlm hbgn love ni..kite mula sbg stranger...kita berakhir dgn stranger kalau dah break up la...nanti ada satu tahap mana kite dah terlalu selesa dgn kedudukan masing2 dlm hbgn tu sampai kita mula abaikan perasaan psgn kita...kite x berusaha ape2 utk pasangan kite...stage dlm perhubungan cinta:

Stage 1 : meeting - time 1st berkenalan sama ada terlanggar ala2 hindustan ke or dr social network mcm FB..Tagged...bla bla bla..

Stage 2: The chase - time guys slalunye start adjust kite dgn kata2 manis..time ni jugak dy bersemangat nak tau smua ttg kite...dy skodeng fb kite stiap kali on9...muke dy je yg terpacak dlm inbox fb kite...muke dy je yg "like" n "comments" status kite..si dia asyik nak melekat dgn kite je..mcm ada tarikan magnet...kalau x msg dy every minute, dy akan hantar 2,3 msg tanye g mana?watpe 2?or kol je terus....everynite b4 tido dy akan kol..konon2 nak dgr suara kite b4 dy tido...time ni gak dy akan minta anda jadi "gf" dy...then move to stage 3..

Stage 3: honeymoon - time ni ala2 bunga2 cinta gitu...smua indah...kite bermesra2..bermanja2...gedix2 gitu...huhu...kiranye api cinta tu membakar dlm diri kite la...mkn pun men suap2...but sooner or later api tu akan mule malap....sbb time ni kite dah taw byk sgt ttg diri masing2 n wat benda yg sama je~and this go to stage 4..jeng jeng jeng...

Stage 4: comfortable - time ni kite akan jadi 100% diri kite...its not that bad but depends gak coz ada org time ni dy tetap akan berusaha utk memperbaiki hbgn sedia ada...but ada lak yg terus abaikan..create satu jarak antara satu sama len..emm..dgn kata len time first2 je bagai nak rak g adjust...tunjuk baik...smua yg bek2 ditunjukkan...but once kite dah dpt org tu...kite mula tunjukkan belang...benda ni terjadi usually after 1 year berkapel...kite jadi x mesra compare 1st2 dulu...wat hal masing2...x endahkan perasaan pasangan kite..kalau dulu bf kite sanggup stop tgk bola sbb nak jwb kol kite but skrg dy akan wat dek bile kita kol and mule berfikir "ala x penting kol tu..after aku abis tgk bola baru aku msg dy"..but dah habis game tu dy terus balik n tido...emm..this thing really happened in one of the stage in a relationship...org tu akan mula takes their couple for granted...aku rasa aku dah sampai stage ni gak..si dia dah mula fikir yg dia dah betol2 memahami aku and take my feelings for granted...bila aku marah je...si dia akan cakap "marah ag..ala nanti ok la tu..maklum la org dtg bulan ni"..so bila aku marah je dy akan wat dek as if aku bergurau dgn dy...sedangkan aku betol2 bengang...kdg2 dy rasa dy fhm perasaan aku tp sbenanye x...kdg2 aku tertunggu2 msg dr dy...after dy bz 1 benda...then dy wat benda len gak...lepas tu bz agi...jd bila aku nak msg?huhu..aku taw la skrg dy byk kwn baru...bz dgn aktiviti silat dy...badminton...test n bla2....beriadah dgn kwn2 dy..g pantai..g air terjun..men snooker...tgk wyg...emm..

Stage 5: tolerant - time ni ksabaran kite mmg dah tahap maksimum...kite akan mule bertengkar setiap hari...ada je yg wat kite x puas hati ttg pasangan kite...dulu org tu special sgt bg diri kite but time stage ni org tu dah jadi mcm biasa je...masing2 jadi sensitive...

Stage 6: downhill - time ni x byk yg leh kite wat utk perbaiki hgbn kite...mmg dah klimaks cite...masing2 dah mcm tawar hati because benda2 yg kite wat kat antara satu sama len...menyakiti hati antara satu sama len...time ng perempuan akan slalu menages...hati terluke dgn perbuatan org tu...kalau dpt diselamatkan hgbn tu, Alhamdulillah...tp kalau x..emm..stage 7..stage terakhir...

Stage 7: break up...masing2 g mengikut haluan masing2...we back tu "stranger"...time ni...hati masih ad syg and maybe akan terasa kalau dpt taw gf/bf kite dah jumpe org baru..huhu...but nak watcamne...jodoh xde....redha je la...kite kena ingat..Allah SWT dah pastikan setiap org ada jodoh masing2...just kena terus mencari je..try to find the missing piece of our puzzle...bukan senang but its not impossible....

if you guys wanna watch the movie i've mentioned - "stranger again"..below tu video dy~

Wednesday, April 27, 2011

Jom join Shamoda Belleza Lucky draw ^^

Assalam...

Hellop~...aku baru je join satu lucky draw ni yang di anjurkan oleh Shamoda belleza...meh la join...FYI..Shamoda Belleza ni jual shawls yg cute2...aku dah usha blog dyorg tadi...so for those who loveeeee shawls leh la usha blog ni..^^....ok back to luecky draw ni...ni lucky draw 1st aku join...hehe...saje je..agpun hadiah2 dy mmg aku suke...maklum la aku ni mmg suke collect shawls..but sbb slalu pokai jd kdg2 je aku shopping beli shawls ni..hehe budak "u" kena la budget sikit...hehe..mana la taw maybe aku "lucky"..inysALLAH..tp x la mengharap sgt coz I m sure ramai yg join ni..hehe pluang cume 50/50 je...hehe...wish me "luck" guys coz I really need it..haha...so pe ag...meh2 join...sambil join sambil cuci mata tgk shawl..mana taw kalau2 ada yg berkenan d hati...

As u guys can see...bwh ni banner utk lucky draw tu..

Jom Join

Assalam....

Gambar kat atas tu melambangkan pe yg aku rasa skrg ni...haih~....
Sedih tol aku ari ni....si dia pandai lak "terlupe" bw phone dy...kalau terlupe sbb rushing g kelas ke or nak jumpe lecturer ke..aku x la kisah...tp rupe2nye dy syuk2 g berkelah tepi air terjun..fuyoo~~...emmm...x gtaw aku pom..mcm batu je aku duk tunggu dy reply msg...tu baru sebab pertama....

sebab kedua...dy x tgk pun post yg aku wat ttg kami tu...berkali2 aku gtaw dy aku ada wat post ttg kami..n berkali2 dy ckp "ok nanti abg tgk" tp sampai skrg x gak tgk2....kalau dy nak bg alasan dy x on9 mmg hampeh tol alasan tu...sbb dy setiap hari on9....kalau dy bg alasan dy xd masa..bz...ag la hampeh...upload 15 pic g berkelah ptg td ada lak masa tp nak tgk blog aku ni xde masa!!...aku bukannye slalu nak jiwang2 wat post camtu...kalau aku xwat nanti ckp aku x care...dah aku wat x lak dhargai...bek aku dlete je post tu...tgh2 aku majok ni...dy siap gtaw "k la abg nak tido"..what the S***....hampeh tol....haprak tol...eii geramnye...

tu la lelaki ni...habis madu sepah d buang~....

Tuesday, April 26, 2011

Tutorial shawls for all shawl lovers~

Assalam....

hai..its me again..hehe mesti la..dah ni blog aku..haih...=P...skrg aku nak share some tutorials utk stylekan shawl korang...ni just half pic je...xnak la letak byk2 coz ni bukan aku yg wat tapi satu blog jual shawl ni..fuh..cute2 shawl dy...so saje je aku nak share for all those shawl lover and yg suke melaram dpn cermin berjam2 just utk stylekan shawl korang (including me) hahaha..bangganye aku...selalunye aku suke check youtube utk tutorials shawl...hehe..kdg2 usha majalah mcm majalah Nur or Dara~..

Kat bawah tu banner owner pic2 tutorials ni...ada byk ag pic2 tutorial shawl kat website dy Scarf Sweethoney...hehe..jom men dgn mouse tu n start clicking~

scarf sweet honey
Sebenanye ada gak la aku try nak wat style ala hana hajima tu but rasanye x sesuai dgn aku kot hahah...kalau g jalan2 mmg wat style biasa je..men balut2 dah siap..or guna tudung bawal je..or paling senang just guna yg instant tu..men masuk je...ada hati gak aku nak cube kluar g jalan2 pakai tudung sytle2 tp x cukup masa la..aku make up dah nak perlukan masa 1 jam...kalau nak pakai tudung style at least perlu 2 jam coz perlu adjust sana adjust sini..huhu...time 2 jgn2 dah cair make up aku..hohoho....kdg2 time aku bosan xde keje baru aku cube melaram dpn cermin...tp utk aku cube2 je la...hahah..then take picture byk2...haih...gedix tol aku ni...

So, anyway have fun browsing through the pictures below aight~<3...







Monday, April 25, 2011

kite putus kwn leh?hohoho

Assalam...

Aku skrg rasa dilemma la pulak..ingat x aku cite ttg ex aku tu...dia dah baca blog aku ni n aku x terkejut sgt pun....aku rasa mcm childish je men putus2 kwn ni...rasa mcm time skolah rendah dulu2 je...kalau x suke, terus la gtaw kat si polan ni "aku x suke kau, kite putus kwn (sambil tunjuk jari tunjuk bersmbng then minta dy putuskan smbgn tu)"..brapa umur kite ni?haih....aku stuju gak pe mamat tu ckp..x bek kita putuskan ikatan persaudaraan sesama islam ni...ish3...aku yg cute ni gak tesepit d tgh2....aku nak letak peribahasa melayu tu tp aku lupe lak how it goes..hehe...something yg bunyi dy telan mati mak dlm mati bpk??..mcm salah je ayat tu..huhu but i guess you have the hint what i m trying to tell you kan?...so???camne skrg?...arghh...remeh tol la nak fikir benda2 camni...tp kalau x fikir nanti benda ni makin menjadi2 lak...kalau ikut hati, aku nak wat dek je..just act normal...wat muke poyo + ayu....x leh ke kite ni sbg manusia hidup dgn aman n harmoni di dunia yg kite pinjam dr ALLAH S.W.T ni?..kite kan 1 Malaysia (chewah sempat lak selitkan benda ni..haih~)....but seriously kalau leh aku nak 2 org mamat yg cute tu berbaik la...try to be friends~x susah pom...musuh jgn dicari..betol x?..yg lepas tu biar la lepas..x yah dikenang...we have our own life...lu2.gua2...betol x?...

k la..aku nak wat worksheet aku yg x pandai abis2 ni...haih...nyte2 guys...love u...take care...hugss~...

Saturday, April 23, 2011

Masalah dtg tanpa d undang~

Assalam....
Masalah ni dtg dlm minggu ni..bgi aku x la big deal sgt but ntah camne something so small and insignificant can create such impact dlm hbgn chenta aku ni~~hoho....ni terjadi apabila si dia terbaca kat blog ex aku ttg perasaan dy kat aku...time kapel dulu n after kami break up...terharu gak aku baca sebenanye....sbenanye after break up, kami still contact each other tp sbg kwn...dy tu mcm kwn rapat aku la coz dy memahami diri aku and taw kisah hidup aku tanpa perlu aku gtaw kat dy...ntah camne dy leh taw perasaan tersembunyi ni just dgn tgk mata n raut wajah aku...huhu...anyway that's y aku n dy still rapat walaupun kami bukan memegang status "kekasih" agi n aku x la menyesal dgn keputusan aku dulu...coz aku percaya setiap perkara yg aku buat ada hikmah disebaliknya...betol x?

so, si dia pom merajuk n jelez la bila dpt taw ex aku dulu ada niat nak perbaiki hbgn kami yg terputus d tgh jalan tu tp x jadi coz time tu aku dah start kapel dgn si dia...baru nak try kapel ag time tu...aku ingat ag time tu aku berjumpe dgn ex aku wat 1st time after putus..dy baru balik dr offshore...kami jumpe kat pantai time tu..ada bbq sikit...then ex aku ni anta aku balik coz aku kena balik b4 5pm but kwn2 ku yg len nak stay tgk sunset~hoho..jadi terpaksa la aku tumpang dy...n time tu dy ada meluahkan hasrat utk balik smula...x la directly tp aku fhm maksud ayat yg tersurat tu...dy ckp "kite ni mcm kapel lak ye" then senyum2...tp aku hanya mampu mendiamkan diri je...sbb aku taw aku dah ada bf jd x nak la curang huhu...

lama2 aku pom lupe la kejadian tu...aku still anggap dy kwn rapat n layan dy mcm biasa..maybe bag org len kami mesra mcm berkapel tp dgn smua org aku layan camtu..xde la sampai berpegang2 tgn or panggil manje2 ke...just aku suke bergurau n ketawa mcm kanak2 riang...huhu...tp baru2 ni dy ada gtaw aku yg dy minat kat awek len and aku tumpang happy kat dy so bg aku dy mmg dah move on...so yg hal nak balik dgn aku tu maybe time 1st2 putus tu kot..haha...si dia je yg salah sangka kot..

so skrg, si dia xnak aku contact langsung dgn ex aku...huhu..aku sedih gak la...coz now aku kehilangan someone yang close dgn aku...someone yg aku leh share n fhm keadaan aku...tp aku dah janji so aku akan tunaikan....agpom aku xnak la cari gaduh..takut nanti cite ni jd smkin rumit...aku harap ex aku dpt berjumpe dgn sesorg yg betol2 menyayangi diri dy...and kekal hingga ke akhir hayat...insyALLAH...kepada si dia lak..x yah la jelez2 k...hohoho.....=P

Sunday, April 17, 2011

having fun at marina bay~~

Assalam, Ni saje je aku nak share gmbr aku n kwn2 aku ambik time lepak2 cuci mata kat marina bay...aku dgn kwn bek aku Lysi n alif~~hoho....emm dy tu ex aku tp skrg dah mcm bestfriend aku haha..x lebih dr tu..haha..hati aku kat seorg je...

ni gmbr candid ni..aku x sedar~




ayu x?hehe...pose maut tu...




rasa diri kurus hohoho..




haha....tembamnye~~

Saturday, April 16, 2011

hbgn yg rapuh?

Assalam~

Aku bosan tol la asyik bergaduh je...kali ng pun sbb jelez tp bukan aku yg jelez tp si dia....dy jelez sb aku tgk laki len yg mcm muke dy...hoho...bukannye aku nak g adjust mamat tu or pe ke....natural reaction la mata aku ni g tgk mamat tu sbb shock tgk muke dy sebijik mcm si dia...huhu...rindu...mlm td si dia pom nek angin la coz aku cite ttg aku jumpe mamat tu agi...mana x jumpe coz mamat tu keje kat fast food...member aku ni suke g sana ...aku follow je...huhu...dah tu x yah la nak nek2kan suara tu...yang aku hairan bin pelik tu kami bergaduh becoz of unknown person! WTH (up to you guys how u interpret this word) ....ok so now aku mmg fed up la...si dia tu pom bukan peduli pom aku emo ke tak...bila aku tgk status dy, dy syuk2 tulis ttg betapa enjoynye dy g BBQ kat pantai dgn team silat dy...then tgk bola sampai 5 pagi....he don't give a S*** bout me...mlm td aku dah gtaw kat dy yg aku nak undur diri...maybe sbb sblm ni aku slalu ckp n dy berjaya pujok kot sbb tu dy eksen skrg.....ingat aku x seyes ke?dy nak aku wat mcm time aku dgn ex aku dulu ke?berlaku kejam....hati aku mmg lembut tp kalau aku betol2 dah bosan n perasaan ni dah pudar...aku terus ckp "good bye" je....senang cite...agpom aku dah lama bersbr dlm hbgn ni..aku ada hak utk tentukan hidup aku...aku akan tgk brapa lama ag aku mampu bertahan b4 aku berubah jdi mcm dulu...

so now, if you don't give a D*** bout me, so do I...2 people can play that game....

Friday, April 15, 2011

Baju baju baju~~meh la tgk~

Assalam, happynye aku coz aku baru je dpt gmbr2 baju yang aku nak postkan kat fb nanti~baju2 tu utk jual..hehe..sape2 nak leh la add "violet hazel" kat fb k...ni ada few picture of the clothes for you guys..kira sneak peek b4 officially upload kat fb la ni~~hehe..ada baju..dress..leggings..mini skirts..and byk lagi~~hehe...













Thursday, April 14, 2011

team member yang hampeh

Assalam,

haha lama dah aku x kutok mengutuk dlm log aku yg x seberapa ni...aku bz dgn assignment yang melambak mcm gunung everest tu..huhu..after aku break up dgn individual assignment aku, aku berkapel lak dgn 2 group assignment...dillemma gak aku coz chenta 3 segi, x taw mana lebih penting haha..=P...

aku ni x brapa suke sgt group assignment sbb kalau dpt team member yg elok perangai dy ok la (ALhamdulillah) but kalau dpt yg opposite camne?huhu...merana n menderita sepanjang wat assignment~...aku ada la gak merasa dpt team member yang camtu huhu..2 kali rasanya...masalah yang timbul:

1) malas nak wat keje

yang ni mmg free rider la kirenye huhu...yg rasa2 xde la kena sgt kat aku tp kena kat member aku sorang ni..sampai aku yg dah ambik unit ni tahun lepas tolong dia jwb soalan tu coz cian gak aku tgk dy stress giler terpaksa pikul beban tu sorang2..camni citenye..ada la mamat ni...walaupun keje group tu just bg 10% utk internal, dy ni bg aku "selfish" tol la berdasarkan pe aku tgk coz aku kdg2 menyibok g meeting dyorg nturunkan sedikit sbyk ilmu aku kat dyorg..dah la time meeting bukan nak meeting tp borak benda len..buang masa je..dy x taw ke "masa itu emas"..haih~~...dah tu, mengharapkan kwn aku ni je wat keje tu...dy bila org minta wat keje, dy ye2 kan je tp time dlm kelas dy slumber ckp "aku belum buat la" hoho..pe ke~~ then kwn aku akhirnye nek angin n mamat tu gtaw dy malas nak dtg kelas n wat keje group tu sbb dy "STRESS"...alasan 10 sen betol la~org len stress gak tp ttp menjalankan tanggung jwb sbg TEAM!...dulu aku ada gak kena 1 kali je tp nasib bek ada team aku yg sorang ni rajin mcm aku gak..hahha..=P

2)team yg wat keje sbrgan

yang ni pom menyusahkan team member len gak...dy wat keje suka ati dy je...mana taknye..dah la assignment tu nak due...dy just copy n paste dr senior punye assignment..nek angin gak la aku...kalau lecturer taw keje ni sama 80% dgn senior kami leh dpt markah 0 taw...so, aku terpaksa edit smua part dia hukhuk...kdg2 dlm group assignment tu 70% aku yg wat..patot ke?rasa mcm individual je..betol x?

3) team yg penting diri sendiri
yang ni bila dpt team member yang keras kpala..nak ikot cara n idea dy je...bila org len wat..dy edit ikot idea dy..kalau betol xpe la..ni x salah lak tu~ish...yg ni aku kena last year...dy edit x gtaw aku..kalau aku slh wat or kurang maklumat gtaw la..ni x dy tukar smua pe aku wat..then apa guna aku bazirkan 1 minnggu aku wat tu?..bukannye aku tiru senior punye~..huhu..dah tu dy gtaw kat kwn aku yg kwn aku ni print assignment tu tp lepas tu dy gtaw kan dy lak utk print tu tanpa pengetahuan kwn aku..jd ada 3 version assignment dgn inti berlainan!..mmg kecoh la time tu..huhu..x akan aku lupekan kejadian tu..kmi lewat hantar assignment tu huhu...

4)dpt team member yg cool x bertempat!

kalau dah taw masa tu suntuk, kita kena la rushing wat betol x?ni x mamat yg sorang ni hari due tu belum gak siapkan...masih ag menaipkan part dia..mcm benda lom siap..sedangkan aku dah wat part aku n tolong kwn aku wat part dya gak tp mamt ni mash lom siap ag..huhu..masa tu aku mmg nek angin la coz aku x pernah hantar assignment aku lewat...so aku ni kalau dah marah aku men diamkan je n wat muke seyes mcm nak mkn org..akgirnya kmi hantar lewat 15 minit..sedangkan lecturer tu ckp dy xnak lewat walau 1 saat pun..b4 5pm dy akan ambik assignment tu...emm...

aku rasa korang pun pernah rasa situai d atas tu kan?..

Tuesday, April 5, 2011

hang out part 1 (laksa srwk)

Assalam~

Hari ni aku nak share pe yang berlaku sabtu lepas~~haha aku n few friends men masak2....aku decide masak "laksa sarawak"--->kira expert la..then my friends masak japanese lamb curry...dy ni kacukan jepun + cina malaysia..tinggal kat johor..single lagi taw...ada yg berminat??haha sempat gak aku promote kwn aku ni..





Ni la kwn aku...tominaga-san~haik~~hahha.. So now aku nak ajar wat laksa srwk la ye~~my style~hahha..simple je...


Bahan-bahan:




  • Rencah laksa srwk (recommend yg dlm pic ni) =)




  • Serai (2 btg d tumbuk ringan)


  • Telur (4 biji) - utk wat telur dada~


  • Tauhu (dipotong 4 memanjang b4 goreng)


  • Tauge (celurkan)


  • Dada ayam/Isi ayam


  • Santan (recommend yg dlm pic)


Cara-cara wat laksa:




  1. Rebuskan isi ayam dgn 2 serai yang telah dididikkan tu until masak taw.


  2. then kluarkan ayam tu. bila dah sejuk koyak-koyakkan ayam tu sederhana halus mcm dlm pic2 bwh tu k.


  3. Telur tu d wat telur dada yg nipis je taw. then potong halus2. Cara potong tu, awk leh golongkan 3-4 keping telur then potongkan.


  4. Gorengkan tauhu tu n potong halus2 gak k. Celurkan tauge gak k.


  5. Untuk kuah dy, gunakan air after rebus ayam tu n letak perencah laksa. Biarkan mendidih then letak santan. Slalunye aku x letak garam lagi coz bagi aku dah cukup rasa. =)


  6. then biarkan few minutes then its done...



haha maaf la ye instruction aku ni mcm x organize je haha aku lebih pandai tunjukkn drpd tulis camni~haha...so next, hayati la gmbr2 giler aku n kwn2 aku time tu...kami betol2 "kureng pekerjaan" haha...






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...