CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Thursday, April 14, 2011

team member yang hampeh

Assalam,

haha lama dah aku x kutok mengutuk dlm log aku yg x seberapa ni...aku bz dgn assignment yang melambak mcm gunung everest tu..huhu..after aku break up dgn individual assignment aku, aku berkapel lak dgn 2 group assignment...dillemma gak aku coz chenta 3 segi, x taw mana lebih penting haha..=P...

aku ni x brapa suke sgt group assignment sbb kalau dpt team member yg elok perangai dy ok la (ALhamdulillah) but kalau dpt yg opposite camne?huhu...merana n menderita sepanjang wat assignment~...aku ada la gak merasa dpt team member yang camtu huhu..2 kali rasanya...masalah yang timbul:

1) malas nak wat keje

yang ni mmg free rider la kirenye huhu...yg rasa2 xde la kena sgt kat aku tp kena kat member aku sorang ni..sampai aku yg dah ambik unit ni tahun lepas tolong dia jwb soalan tu coz cian gak aku tgk dy stress giler terpaksa pikul beban tu sorang2..camni citenye..ada la mamat ni...walaupun keje group tu just bg 10% utk internal, dy ni bg aku "selfish" tol la berdasarkan pe aku tgk coz aku kdg2 menyibok g meeting dyorg nturunkan sedikit sbyk ilmu aku kat dyorg..dah la time meeting bukan nak meeting tp borak benda len..buang masa je..dy x taw ke "masa itu emas"..haih~~...dah tu, mengharapkan kwn aku ni je wat keje tu...dy bila org minta wat keje, dy ye2 kan je tp time dlm kelas dy slumber ckp "aku belum buat la" hoho..pe ke~~ then kwn aku akhirnye nek angin n mamat tu gtaw dy malas nak dtg kelas n wat keje group tu sbb dy "STRESS"...alasan 10 sen betol la~org len stress gak tp ttp menjalankan tanggung jwb sbg TEAM!...dulu aku ada gak kena 1 kali je tp nasib bek ada team aku yg sorang ni rajin mcm aku gak..hahha..=P

2)team yg wat keje sbrgan

yang ni pom menyusahkan team member len gak...dy wat keje suka ati dy je...mana taknye..dah la assignment tu nak due...dy just copy n paste dr senior punye assignment..nek angin gak la aku...kalau lecturer taw keje ni sama 80% dgn senior kami leh dpt markah 0 taw...so, aku terpaksa edit smua part dia hukhuk...kdg2 dlm group assignment tu 70% aku yg wat..patot ke?rasa mcm individual je..betol x?

3) team yg penting diri sendiri
yang ni bila dpt team member yang keras kpala..nak ikot cara n idea dy je...bila org len wat..dy edit ikot idea dy..kalau betol xpe la..ni x salah lak tu~ish...yg ni aku kena last year...dy edit x gtaw aku..kalau aku slh wat or kurang maklumat gtaw la..ni x dy tukar smua pe aku wat..then apa guna aku bazirkan 1 minnggu aku wat tu?..bukannye aku tiru senior punye~..huhu..dah tu dy gtaw kat kwn aku yg kwn aku ni print assignment tu tp lepas tu dy gtaw kan dy lak utk print tu tanpa pengetahuan kwn aku..jd ada 3 version assignment dgn inti berlainan!..mmg kecoh la time tu..huhu..x akan aku lupekan kejadian tu..kmi lewat hantar assignment tu huhu...

4)dpt team member yg cool x bertempat!

kalau dah taw masa tu suntuk, kita kena la rushing wat betol x?ni x mamat yg sorang ni hari due tu belum gak siapkan...masih ag menaipkan part dia..mcm benda lom siap..sedangkan aku dah wat part aku n tolong kwn aku wat part dya gak tp mamt ni mash lom siap ag..huhu..masa tu aku mmg nek angin la coz aku x pernah hantar assignment aku lewat...so aku ni kalau dah marah aku men diamkan je n wat muke seyes mcm nak mkn org..akgirnya kmi hantar lewat 15 minit..sedangkan lecturer tu ckp dy xnak lewat walau 1 saat pun..b4 5pm dy akan ambik assignment tu...emm...

aku rasa korang pun pernah rasa situai d atas tu kan?..

3 comments:

  1. biasa la tu dear.pape pon kita mesti jumpa dengan orang-orang macam ni.

    ReplyDelete
  2. a'a..betol tu...tp harap2 x la slalu sgt..huhu

    ReplyDelete
  3. hahhaha abg pom macam 2 la sayang..hahhahaa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...