CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Sunday, May 15, 2011

Chenta x semstinye dpt memiliki....=(

Assalam,

emm...aku tgh dilemma gak ni...mmg betol je statement "chenta x semestinye dpt memiliki slama2"...huhu...





Kadang2 hbgn tu leh terputus bukan sbb dah tawar hati or ada scandal but sbb tentangan dr kluarga...huhu...I m facing this kinda of problem now...kdg2 org kite ni mash ada stereotyping kit kat org yg bukan sama group...x kisah la in term of religion, negeri, kaum or ntah pe2 la...sorry to say but thats the truth...walaupun hanya minoriti je camtu.....disebabkan perbezaan yg x la sebesar mana leh menjadi satu benteng yg menghalang sebuah hbgn tu...=(...


Sometimes, I can't really blame this "group of people" coz kdg2 dyorg terpengaruh dgn cite2 kwn...pengalaman family lepas...yg buruk2 je dyorg ingat but yg bek2 x lak ingat..kan ke pelik tu?...but x adil la kite nak wat satu assumption yg smua org sama kan?...kdg2 dyorg akan fkr kalau org len dlayan cmtu, so hidup aku pun akan jd camtu..haih... jatuh nila setitik rosak susu 1 belanga~~~emm...kalau parent reject after they know si dia, aku dgn tenangnye terima keputusan dyorg tu..aku redha...agpun aku taw pe2 yg dyorg wat adalah utk kebaikan aku...tp give me a strong reason n bukan disebabkan pengalaman negative org len....byk tol rintangan and dugaan aku face skrg ni..huhu..


"Ya ALLAH, permudahkan la bg aku and si dia..aku redha dgn ape juga yg akan terjadi nanti...mudah-mudahan si dia la jodoh bg aku..bukakan la pintu hati keluarga ku untuk menerima and merestui hbgn kami sekiranya itu yg tersurat untuk kami...amin"...


='(

4 comments:

  1. semoga ditemukan dengan jodoh yang baik :)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah syg... pray 2 Allah...

    ReplyDelete
  3. mybe story jd kenyataan..abg hanya mampu berdoa... :( sedih yg teramat2 sgt,,,....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...