CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Wednesday, June 29, 2011

Arrange marriage aka kawen dijodohkan oleh family~

Assalam....

Dulu aku ingat arrange marriage oleh family ni time datuk nenek je...huhu x sangka benda ni berlaku lagi time zaman modern ni...what surprise me more is that I am thevictim of arrange marriage...almost a victim...I know that kawen dgn pilihan parent ni bgos...berkat dunia and akhirat...tp aku x dgn jujurnye mmg 101% not ready utk berkawen dgn org yg aku x kenal...just imagine how I felt that time when my mom told me that someone (auntie kluarga sebelah mak) merisik...huhu...dah la aku x pernah kenal pom lelaki tu or the family...almost 10 years aku n family aku x g visit family tu kat kuching...huhu..then suddenly they wanna me to become their daughter in-law...my mom pun mcm memaksa aku terima...aku betol2 rasa tersempit tgh2...huhu...mana lak aku nak campak si dia yg dah 2 taon berkapel?...huhu...rasa mcm dlm drama tv lak ea...but trust me..this is the reality...time tu aku menages mcm nak banjir je miri...tibe2 air mata aku x dpt dikawal...aku sms si dia utk gtaw aku minta dilepaskan coz aku rasa aku terpaksa ikot ckp mak n bpk aku...aku redha dgn keputusan aku tu tp maybe jodoh aku n si dia masih pjg, keputusan aku tu mak aku tolak sb majok~haih.....then aku pom g brunei utk melarikan diri dr masalah ni...emmm

Aku rasa lebih tenang kat brunei...tinggal with ngah aku...besides, aku g kenduri kawen kazen aku...kat cna aku x dpt nak bermsg or kol coz roaming huhu mahal..1 msg = rm 2...si dia x putus2 send msg kat aku walaupun aku x reply msg dia..huhu..dia siap top up utk aku ag...rasa2nye rm20 habis dlm masa 30 minit je..huhu...aku kesian gak tgk si ida ...terharu dgn pengorbanan dia pun ada gak...x taw la nape dy wat smua tu...huhu...aku x nk permainkan perasaan sape2...tp hidup aku skrg emmm..ntah la nak ckp camne...aku x henti2 berdoa smoga aku di beri petunjuk...mudah2an jodoh aku dgn si dia masih pnjg...aku taw hati n chenta aku ada kat si dia...lagipun aku rasa serasi dgn si dia...

tapi...aku dpt taw 1 lagi kenyataan yg pahit sgt...dah jatuh ditimpa tangga pulak...aku dah dpt pengesahan yg aku anak angkat...jd betol la pe yg mak aku slalu gtaw kat aku...patot la layanan antara aku n adik n kakak aku x sama...rasa sebak kalau aku nak cite...sesuatu yg aku rasa adalah lebih bek aku kuburkan je kenangan2 dulu...walaupun aku dr kecik diberi "reminder" oleh mak aku ttg status aku dlm kluarga tu tp ayah slalu cube menyangkal benda tu sampai aku jd keliru...tp Alhamdulillah aku dpt gak pengesahan tu...tp ntah nape hati aku ng sedih sgt sedangkan dah taw ttg ni since kecik...walau apepun...aku bersyukur diberikan kepada kluarga ni...dpt kenal islam...diberi didikan...life is not always sweet...maybe sbb hidup aku ni penuh dgn kesedihan jd aku slalu wat lawak utk menghibur org len...if others are happy then I m happy...since ngah aku gtaw aku betol2 anak angkat aku mmg asa low self esteem coz aku rasa aku x layak terima kebaikan dr family member len n aku semakin sensitive as if aku dpt rasa aku kdg2 disisihkan just because aku anak angkat...no matter how much i try..i will never be one of them..x ramai yg memahami pe yg aku maksudkan tu...

kla tu je...saje je aku nak meluah perasaan aku ni..emo sgt2...i m gonna wait n see what will happened next~...masalah2 ni belum selesai ag...trust me...hehe..nite2 guys...hugss...ove u...^^

1 comment:

  1. dont emo2 ok.. semua 2 ujian ALLAH S.W.T... bersabar menhadpinye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...