CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Thursday, May 17, 2012

Curtin Convocation 2012!!!!Yeay!!!!

Assalam....=)

Hari ni aku nak share hari bersejarah wat aku...hari aku grads dr Curtin University...hahaha hari yg di nantikan aku since 1st year ag...kinda like my greatest motivation to keep going with studies...hahaha...setiap tahun aku duk tgk senior2 aku grads...setiap taon aku jelez...hahaha...so this year is my year to shine...this one of the moment that i will remember forever..=)..salah satu sbb why its happiest and greatest moment ever is because;

a) I finally grads....=)

b) My whole family is there with me (including my aunt from Brunei)

c) My beloved BF flew from Pahang to Miri just to attend this special occasion for me...

ooowhhh so sweet of him right?hehe bukan pe..aku terharu gak coz i know its not easy for him to flew from Pahang to here...dy rush after kelas to terminal bus utk g KL then nek flight g Miri on Friday night..lepas tu balik KL on Sunday night and use bus to Pahang..he missed his quiz on Monday...huhu...Honestly, yg tu aku x hepi sgt bila dpt taw...huhu..dy gtaw aku last minute..if I know, aku mmg xakan bia dy dtg cni..coz for me education comes 2nd after family...he sacrifices a lots for me..huhu...time convo aku dia la photographer aku hahaha...nasib bek dy ada bw camera...thank you bucuk!!!!

Tips utk bakal graduan:

a) Jangan pakai high heels yg tinggi sgt...pakai selipar pun jgn gak..huhu..x cun...

b) Utk yg bertudung...aku suggest pakai shawl..lebih senang time pakai topi segiempat tu..aritu ada gak aku try pakai tudung instant yg ada muncung tu but susah and x brapa cun la bila pakai topi tu huhu...in term of colours aku rasa kaler hitam mmg sgt2 sesuai..dy fit for every colour baju kurung u guys plan nak pakai..just in case korang dah blur x taw nak pilih kaler pe utk tudung korang la...

c) Pilih warna baju kurung yg agak berbeza dgn garment korang...in my case aku pilih purple coz garment aku ada kaler pink terang...jgn pilih kaler yg sedondon sgt coz x brapa sesuai la..pandai2 la korang mix and match k...

d) In term of make up...I suggest you to make it natural...jgn over sgt with thick fake eyelash...lipstick yg merah menyala and pipi yg merah sgt...hehe nanti mcm badut lak...just wear something simple..maybe some of you prefer wearing eyeshadow..some maybe just eyeliner..if you wanna wear fake eyelash xde hal but jgn tebal sgt coz bila bergambar nanti dy wat kite mcm drag queen~xmo3...just use something yg agak nipis atau bentul yg utk digunakan kat corner mata je..one of the reason is tkot bulu mata palsu tu nanti mudah jatuh hoho and mata susah nak buka luas2....mcm pic kat bawah ng...lastly use some blusher (jgn terang sgt kaler) and some lip gloss..=)

aku time convo guna yg secone one tp black kaler dr "The face shop" =)


e) Contact lens ni ok gak but aku x galakkan sgt la coz dy akan wat mata x slesa..so kdg2 i have to drop few eyedrops for every few minutes coz dy cepat kering bila dlm bilik yg berhawa dingin...hehe so elakkan guna contact lens if you wanna feel comfortable for a long time time event tu =)

f) The best advice i could give you is wear anything that make you feel comfortable and confidence...=)

I was kinda nervous bila beratur nak g ambil sijil...dah la pakai high heels 5 inch...cara jalan pun x betol hohoho...I m not sure if the audience realize betapa pucat muke aku..hahha...in my head i keep reminding myself on ways to receive the scroll..who to greets...when should i stop and smile to the camera and don't trip myself in front hundreds of people....hahaha but when it was my turn...everything went blank...aku x taw pe aku wat...mcm chaos je huhu ntah sempat x aku posing time ambik scroll tu ek?hurm i wonder~....coz my mum n dad gtaw aku jalan cepat sgt time tu...mcm kena kejar anjing je hahaha...dah la time tu aku terpaksa minta tolong org bila nak turun tangga tu..huhu pimpin tgn dgn seorg amoi yg bek hati nak tolong aku..huhu kaki dah tergetar2...i can feel the adrenalin inside of me increase to 110%...huhu...anyway...I wish all the best to Curtin Graduates 2012...smoga kite smua mempunyai masa depan yg cerah and paling penting jd manusia yg berguna =)

Lastly, I just wanna share few pictures that capture the sweet moments...walaupun sekejab tp aku rasa lama sgt...=)...

With My Mom, Dad and Auntie

With my bucuk >.<
At Home..sempat gak aku berposing before g campus..=)

us again~hahaha...luckly ada uncle yg bek hati tolong ambik gambr kami

with my peeps...=)..gonna miss them..=(

rasa mcm kat jepun lak...hahah...thanks syg coz ambik pic ng..=)

we girls kena la helping each other kan...haha..mmg cun la smua girls time tu..yg cowok pun ganteng2 gak haha

persembahan dgn menggunakan gitar kaum iban sarawak..mmg merdu giler...syok aku dgr time tu =)

performance time tu..tarian dr kaum iban gak hahha...ng bf aku ambik..pantang tgk perempuan cun~~hohoho


Dean-dean and vice president dr Australia...hahha...

Lecturer utk business capstone aku haha..lecturer paling sporting and bek hati tolong students..=)

with my syg at one of Miri beach~~



sejambak bunga yg syg aku belikan utk aku time convo...sampai skrg aku simpan...=)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...