CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Friday, March 29, 2013

Review Kokuryu Super Summer Cake A.K.A Bedak Arab =)

Assalamualaikum guys....

Pada pagi yg indah ng aku nak wat review ttg bedak arab yg aku beli..dah 3 hari aku try..Alhamdulillah skin aku dpt menerima product ng...Honestly bila aku buka package poslaju dari De'Myra, aku blur gak camne nak guna bedak ng coz dy jenis yg kering...aku try guna jari aku but x pom lekat bedak tu kat jari aku...after tanye kat lovely owner tmpt aku beli tu, dy gtaw sponge yg dy beri tu kena dibasahkan betol2 baru la bedak tu cair and dpt digunakan...after aku try mmg aku 101% berpuas hati...bedak ng setanding dgn bedak2 yg branded kat luar tu...aku beli 4 bedak tu..kaler "Russet" after sis tu advice aku coz "russet" tu sesuai utk smua jenis kulit..kiranya neutral colour la..first2 aku nak try "cherry Pink" but bila difikir balik tkot putih sgt..nanti jd mcm patung jepun lak..hukhuk....Because I bought 4 "bedak Arabs", sis bagi aku special discount...she's so nice =)...Skrg ng ada promosi taw...harga bedak tu from RM60 tu RM56 + free postage + free sponge + free gift...=)..I like free gifts..hahaha who don't right...I got free Shiseido black mask...I am trying it now...hehehe...sambil tulis blog sambil tunggu mask ng kering...tegang tol muke aku skrg ng...huhu..besttttt.....

Okie, after aku dpt package aku ptg tu, mlm tu aku terus try hahaha...curious gak time tu...musykil pom ada coz from its package mmg mcm x caye je bedak ng bagus...but as people said "don't judge the book from its cover"..this same goes with this bedak...eventhough the outside looked mcm bedak murah but trust me bedak ng leh thn gak harga dy and the results mmg SUPERB....hahhaha...so, after aku follow instructions kat kotak dy, aku tunjuk kat my sis and my mom...dyorg puji muke aku nampak gebu and smooth je...=P...bangga gak la...tp x leh riak..."Alhamdulillah"...

Once kite pakai, muke kite rasa kering and dy x berminyak...mmg la first2 pakai muke kite basah and x nampak sgt effect dy..bila dah kering, kite guna sponge yg kering utk buang sisa2 bedak dimuke kite..result dy, muke kite nampak gebu and smooth..hehe...mcm pakai foundation + loose powder je but this in 2 in 1..=)

Slain tu, bedak ng tahan the whole day...muke x berminyak..seyes!!...=)...aku ada ambil few pic as a proof...=)..pic ng aku mmg gune pure bedak tu je..aku xde pakai pe2 slain tu ok..hehe..pori2, warna x sekata, bekas2 chicken pox, bekas2 jerawat smua di tutup hehe...so overall aku bagi 4/5..hehehe...


So if you guys berminat nak beli bedak ng..aku recommend g beli kat sis "De'Myra

FB: http://www.facebook.com/pages/De-Myra-Shop

Ok next time aku review Shiseido black and white masks lak..=)...have a nice weekends guys..

XOXO

2 comments:

  1. kalau berpanas berpeluh2 pun still ok ke bedak ni..

    ReplyDelete
  2. yup...=)..kalau berpeluh just lap dgn tisu je..=)..bedak ng tahan gak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...