CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Saturday, April 6, 2013

Review Shisiedo Black and White Masks 2013 =)

Assalamualaikum my gorgeous reader...=)

Hari ng aku nak review Shiseido Black and White mask..yang black mask ng aku dpt as a free gift after beli bedak arab kat De'Myra Shop (read my previous post on this >.<)...So..aku pakai 1 whole packet tu utk muke aku...ada yg gtaw dpt guna 2 kali..but if you are use it for your whole face i recommend you use all but kalau u guys just nak buang black head or white head kat certain area such as nose or bwh bibir or pipi then you guys can use it utk 2 kali atau lebih (tgk how thick you guys pakai)..hehe..Aku recommend you guys letak tebal sikit...if nipis sgt sakit if korang nak peel mask tu..huhu trust me...aku..ng first time aku pakai mask yg men peel ng...so, honestly aku gtaw mmg SAKIT GILER time peeling process tu huhu...hanya ALLAH SWT je taw camne aku rasa time tu...aku kena ambil masa few minutes break before aku continue peeling dy ag...

For black mask, mmg best rasa time letak tu..tegang giler...you can' barely talk...hehe..smile pun x dpt ok..it will take at least 30 minutes utk dy fully kering...CAUTION...please jgn sapukan mask tu dekat area kening atau near to your hair line...huhu...time nak peel tu mmg sakit and susah nak peel kalau mask tu terkena bulu kening kite..aku nervous gak tkot2 habis smua buku kening ku tercabut hehe...for those yg dah pernah guna peeling mask gni mmg taw or aware with it but for those yg x biasa atau first time mcm aku ng bek korang dgr nasihat aku ng..huhu demi keselamatan dan keselesaan korang gak...FYI, usually I wear mask yg jenis letakkan kat muke je...hehe..mudah and save masa..=)..

Ng time mask tu masih basah ag...huhu huduh sungguh muke aku cni...but for you guys aku x kisah tunjukkan my ungly side (chewahhh =P)


Ng dy dah kering...mmg tegang giler muke aku..xdpt nak senyum..huhu...


 ng after aku dgn sengsaranya peel mask tu dr muke aku...mmg sakit dy mcm menyengat but demi kecantikan kena la berkorban...=P..sbenanya byk white head aku ditarik (termasuk bulu muke =P)  but x jelas sgt dlm pic ng..maklum la gune phone murah je...pixel x tinggi hehehe





Hasil dy mmg memuaskan sgt2..hehe aku dpt rasakan kulit muke aku tegang, kenyal, lebih cerah and kurang bintik2 hitam or putih..hehe...Personally aku prefer yg black tu compare yg putih..but few bloggers prefer putih..hehe..so its up to you guys la...different people have different taste kan..hehehe

utk mask putih..bwh ng mcmne rupe aku time pakai mask tu and after...yg putih ng agak nipis...so aku suggest korang pakai 2 packets atau korang sapu je area yg byk bintik putih atau bintik hitam..


X nampak jelas sgt...but kalau korang tgk live mmg nampak bintik2 putih and bulu2 muke aku melekat sana...euuiiwww...hahaha...

Korang kalau berminat nak beli mask2 ng..korang leh g ke link dibawah ng..FYI, ng tmpt aku beli white and black mask ku tu...so aku yakin kat link kat bawah ng;

1) Naura Apparel
Blogspot : http://nauraapparel.blogspot.com
FB: www.facebook.com/pages/Naura-Apparel

2) De'Myra Shop
Blogspot: demyrashop.blogspot.com
FB: www.facebook.com/pages/De-Myra-Shop

Link2 len yg korang leh try gak are as below but yg ng aku just usha2 je...mana la taw korang nak try shop len kan hehe

1. http://www.facebook.com/pages/Jelita-Shoppe-Beuty

2. http://anggunbootik.blogspot.com/2013/01/shiseido-black-white-mask.html

3. http://www.facebook.com/saunarumah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...