CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Wednesday, August 15, 2012

Selamat Hari Raya 2012 =)

Assalamualaikum guys,

Berkurun rasanya aku x blogging...kalau buka blog pom just skadar nak skodeng blog org len =)
Anyway..tinggal 2 hari ag before raya...hehe excited sgt2...but I feel like this year will not be like the previous years..huhu..=(..Kalau dulu2 (as in few years back) mmg skrg ng aku dah terima kad raya..but I guess now most people prefer to send SMS instead...lebih murah and x menyusahkan..hehe...but I still miss the good old days...cute2 je kad raya yg diterima...time aku form 5 dulu mmg best giler la..coz final year utk high school so ramai kawan2 akan bagi kad raya with ucapan yg sweet and funny giler..=)..i still kept the cards...=)...

Raya tahun ng aku rasa x ramai old school friends aku dtg kot coz lost contact...masing2 bz with their new life...ada yg pindah ke negeri len..=)..apepun aku try to sambut ala kadar je kot...this year my theme will be maroon..so aku dah beli baju kurung kaler maroon =)..my hubby yg pilih kaler ng for this year raya..rasanye kuih muih and biskut pom agak kureng tahun ng..huhu...bz keje sampai xde masa nak wat kuih or biskut...kalau nak beli lak len citer..too choosy..haha..I hope tahun ng will add one more sweet memories in my boring life =)...Tahun ni pom aku jarang dengar lagu raya berkumandang except kat shopping malls which aku jarang g skrg ng..huhu..ntah perasaan aku je kot or aku dah smakin berumur so aku dah x excited mcm time "muda-muda" dulu...hohoho...trasa tue je aku ng...

K la aku gune masa rehat aku ng utk cuci mata tgk sale raya..hehe.tgk je..x beli pom...

.Lastly.......Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri 2012...Maaf Zahir and Batin if aku ada tersilap kata or terlanjur perbuatan...=)



Thursday, May 17, 2012

Curtin Convocation 2012!!!!Yeay!!!!

Assalam....=)

Hari ni aku nak share hari bersejarah wat aku...hari aku grads dr Curtin University...hahaha hari yg di nantikan aku since 1st year ag...kinda like my greatest motivation to keep going with studies...hahaha...setiap tahun aku duk tgk senior2 aku grads...setiap taon aku jelez...hahaha...so this year is my year to shine...this one of the moment that i will remember forever..=)..salah satu sbb why its happiest and greatest moment ever is because;

a) I finally grads....=)

b) My whole family is there with me (including my aunt from Brunei)

c) My beloved BF flew from Pahang to Miri just to attend this special occasion for me...

ooowhhh so sweet of him right?hehe bukan pe..aku terharu gak coz i know its not easy for him to flew from Pahang to here...dy rush after kelas to terminal bus utk g KL then nek flight g Miri on Friday night..lepas tu balik KL on Sunday night and use bus to Pahang..he missed his quiz on Monday...huhu...Honestly, yg tu aku x hepi sgt bila dpt taw...huhu..dy gtaw aku last minute..if I know, aku mmg xakan bia dy dtg cni..coz for me education comes 2nd after family...he sacrifices a lots for me..huhu...time convo aku dia la photographer aku hahaha...nasib bek dy ada bw camera...thank you bucuk!!!!

Tips utk bakal graduan:

a) Jangan pakai high heels yg tinggi sgt...pakai selipar pun jgn gak..huhu..x cun...

b) Utk yg bertudung...aku suggest pakai shawl..lebih senang time pakai topi segiempat tu..aritu ada gak aku try pakai tudung instant yg ada muncung tu but susah and x brapa cun la bila pakai topi tu huhu...in term of colours aku rasa kaler hitam mmg sgt2 sesuai..dy fit for every colour baju kurung u guys plan nak pakai..just in case korang dah blur x taw nak pilih kaler pe utk tudung korang la...

c) Pilih warna baju kurung yg agak berbeza dgn garment korang...in my case aku pilih purple coz garment aku ada kaler pink terang...jgn pilih kaler yg sedondon sgt coz x brapa sesuai la..pandai2 la korang mix and match k...

d) In term of make up...I suggest you to make it natural...jgn over sgt with thick fake eyelash...lipstick yg merah menyala and pipi yg merah sgt...hehe nanti mcm badut lak...just wear something simple..maybe some of you prefer wearing eyeshadow..some maybe just eyeliner..if you wanna wear fake eyelash xde hal but jgn tebal sgt coz bila bergambar nanti dy wat kite mcm drag queen~xmo3...just use something yg agak nipis atau bentul yg utk digunakan kat corner mata je..one of the reason is tkot bulu mata palsu tu nanti mudah jatuh hoho and mata susah nak buka luas2....mcm pic kat bawah ng...lastly use some blusher (jgn terang sgt kaler) and some lip gloss..=)

aku time convo guna yg secone one tp black kaler dr "The face shop" =)


e) Contact lens ni ok gak but aku x galakkan sgt la coz dy akan wat mata x slesa..so kdg2 i have to drop few eyedrops for every few minutes coz dy cepat kering bila dlm bilik yg berhawa dingin...hehe so elakkan guna contact lens if you wanna feel comfortable for a long time time event tu =)

f) The best advice i could give you is wear anything that make you feel comfortable and confidence...=)

I was kinda nervous bila beratur nak g ambil sijil...dah la pakai high heels 5 inch...cara jalan pun x betol hohoho...I m not sure if the audience realize betapa pucat muke aku..hahha...in my head i keep reminding myself on ways to receive the scroll..who to greets...when should i stop and smile to the camera and don't trip myself in front hundreds of people....hahaha but when it was my turn...everything went blank...aku x taw pe aku wat...mcm chaos je huhu ntah sempat x aku posing time ambik scroll tu ek?hurm i wonder~....coz my mum n dad gtaw aku jalan cepat sgt time tu...mcm kena kejar anjing je hahaha...dah la time tu aku terpaksa minta tolong org bila nak turun tangga tu..huhu pimpin tgn dgn seorg amoi yg bek hati nak tolong aku..huhu kaki dah tergetar2...i can feel the adrenalin inside of me increase to 110%...huhu...anyway...I wish all the best to Curtin Graduates 2012...smoga kite smua mempunyai masa depan yg cerah and paling penting jd manusia yg berguna =)

Lastly, I just wanna share few pictures that capture the sweet moments...walaupun sekejab tp aku rasa lama sgt...=)...

With My Mom, Dad and Auntie

With my bucuk >.<
At Home..sempat gak aku berposing before g campus..=)

us again~hahaha...luckly ada uncle yg bek hati tolong ambik gambr kami

with my peeps...=)..gonna miss them..=(

rasa mcm kat jepun lak...hahah...thanks syg coz ambik pic ng..=)

we girls kena la helping each other kan...haha..mmg cun la smua girls time tu..yg cowok pun ganteng2 gak haha

persembahan dgn menggunakan gitar kaum iban sarawak..mmg merdu giler...syok aku dgr time tu =)

performance time tu..tarian dr kaum iban gak hahha...ng bf aku ambik..pantang tgk perempuan cun~~hohoho


Dean-dean and vice president dr Australia...hahha...

Lecturer utk business capstone aku haha..lecturer paling sporting and bek hati tolong students..=)

with my syg at one of Miri beach~~



sejambak bunga yg syg aku belikan utk aku time convo...sampai skrg aku simpan...=)

Wednesday, May 16, 2012

Marriage?hurm

Assalam.....=3

Lamanye x blogging~~haha..Kinda busy with my convocation and bla bla bla...anyway~~now aku nak share something ttg perkahwinan...even though i don't have any experience yet but i "analyze" other people...my target was someone close to me...I know that marriage is something that we should take seriously but how do we really know that we are making the right choice? Kadang2 manusia ng degil or blind sikit...di mata kite that person nampak perfect sgt...xde cacat cela but from others punye point of view maybe nampak something kite x nampak...Love is blind~~...I agree 101% with this statement...cthnye, there's someone I know that almost brake up with her fiance because her fiance starting blaming her family over something that I personally feel its ridiculous...but in the end she accept his forgiveness and act as if nothing had happened...and I am like what??!!..

If i were her, I will not accept that guy back coz he has crossed the line when he start accusing his bride-to-be family is the reason for his father death...Kalau kite berfikiran waras, kite taw yg maut ng dah ditentuakn oleh ALLAH SWT..dah ditakdirkan..For me, he is just trying to find excuses to run away from this new commitment...tapi dlm masa yg sama, aku pun try bygkan kalau aku dlm tempat dy... just imagine...berita ttg perkahwinan dah disebarkan to the whole family members...brg2 hantaran and venue smua dah prepare..rings pun dah beli...if suddenly wedding is off then what will happened to all of this?jwpn dy sia2 blaka..huhu..plus, malu la dy nantikan...but still...which is more important...your life after marriage or perasaan malu perkahwenan x jd?...if that person belum kawen lagi dah brani mengungkit and menuduh org camtu..just imagine after kawen...One thing that i always remember what my mum use to advice me.."Don't really trust your love one coz sometimes after marriage they will show their true colours"...Maybe time kapel, bersayang2 tp after kawen tgn tu lak yg melayang ke muke kite (case by case)...anyway...I respect her decision as i assume she is wise enough to make her own decision and wish her all the best...

Ckp ttg perkahwenan ng...pe kriteria yg org slalu cari dlm pasangan ek?aku tgk kdg2 org lebih tgk kepada luaran...tgk hensem or cun je dah cukup...pe guna hensem kalau xd keje tetap, betol x?...pe guna encem kalau pegangan agama goyah?...if encem + kerjaya tetap + personaliti A + pegangan agama leh tahan kuat dah kira package la...untung sape dpt package camtu...aku x la bermaksud nak cari org perfect sgt but bia la berpatutan...jgn pilih mengikut hawa nafsu...tkot menyesal dikemudian hari...restu ibu & ayah sgt la penting...kdg2 anak2 ng degil...kalau parent tegur kit about pasangan dyorg, mesti dyorg melenting...I still remember, there's one case whereby anak dy tuduh parent dy sengaja nak wat dy n bf dy pisah..nak sabotaj la...n bla3...ish3 x bek taw...walau apa pun yg blaku...family comes 1st...jgn blakangkan family especially parent kita...mesti ada sebab why dyorg larang or tegur kite ttg pasangan yg kite pilih...as i said, maybe they see something that we can't see...

Yang paling penting..kite mesti ingat "jodoh and maut di tentukan oleh Yang Maha Esa"..so if yg seorg x jadi..pasti ada yg len ag...hehe...buat pilihan dgn betol...I wish all the best to all couples out there yg akan melangsungkan perkahwinan  x lama ag...=)...smoga kekal sehingga ke anak cucu =3...aku menyusun 20 jari (temasuk jari kaki aku) if aku ada terkasar bhasa or ckp sesuatu yg melukakan hati u'alls....this is only my personal point of view...xde niat nak ditujukan kat sape2...love peace, no war k...






Monday, February 27, 2012

BSTS annual dinner 2012

Assalamualaikum,

This year aku sempat attend my company annual dinner...my feelings that time was kinda nervous, happy, excited and ntah pe ag...kire my 1st annual dinner haha..committed tol time tu.

However, I feel that the theme was kinda lame.."fancy hat"...hohoho...nape la x fkr wat theme len...mayb masquerade ke...pe ke..elegant gak..huhu..other choices that dyorg gave to us time tu are black & Red theme or Hawaii theme...@_@...I didn't agree with the Black & Red theme coz aku dah beli dress warna purple (my fav colour)...and the Hawaii theme aku reject coz ermmm x best langsung..x sesuai la (dlm nada gediks)..hehe..

Aku spend 4 hours kat shopping mall after office hour just to find hat that fit with my looks..Org yg bertudung ng agak susah nak pulled off looks yg bertopi ng..huhu...time tu tension gak..huhu sampai aku g google style2 tudung yg leh match dgn topi..

Finally aku decide utk cari klip yg ada topi cute tu..huhu...

That night was so fun..mcm2 games and activities...aku siap menang for one of the dance games..haha..x sangka minah bertudung leh menang dlm game menari..haha dah la aku x pernah menari dpn public...hehe..ntah nape aku jd "x taw malu" mlm tu hahaha...

anyway...meh aku share pic2 mlm tu...
















~The End~

Make over 2012.

Assalamualaikum,

Sempena hari yg agak bosan d ofis aku skrg ng, aku nak share few pics yg aku ambik time makeover my BFF..hehe...enjoy...=)



Pic above: makeup time company annual dinner. Theme "Fancy Hat". Its kinda hard to mix and match my dress, shawl and hat...so i kinda hate this theme but lucky i manage to pull off the looks..hahah..ala2 japanese anime..haha





2 Pic d atas lak time aku hang out kat rumah kawn aku..bosan so we decided to do make over haha...aku tolong dy atur style tudung and also make up dy..mmg best time tu haha..=P

Next time, aku try to do more extreme make over haha...=)

Managing Money

Assalamualaikum

Its been such a long time since my last blog...It have been a very busy year for me..=(...ntah nape there's lots of people wanna do their safety course in the early year...
Anyway...now aku dah ade keta sendiri..Naza Suria (second hand je..=)..)



Cun x?hehe...but since i now already have a car...i think i really need to budget...huhu..its a huge responsibility to own a car huhu...nak bayar loan bulanan..minyak kete...service...bla bla bla..haih~

This month mmg merana rasa coz my $$ kureng...huhu..I even have to thicken my face to ask my mum and dad to buy fuel for my car..arghhh...

Bila fikir bout the word "MONEY" & "EXPENSES" mmg wat aku stress je..coz...
a)I don't know how to save my money (big spender)
b) I m gonna use lots of money for my convo in April
c) My salary is not that high (not according to degree level)

I feel like its too late for me to learn to save my money from disappearing..Aku dah keje for 6 months but xde pom aku save any money dlm bank aku..stiap kali save, mesti aku withdraw duit aku after tu..hurmm. sometimes i don't even know what i spend all this time..@_@

To all fresh graduates yg baru masuk ke alam pekerjaan, i advice you to start saving your money from the 1st salary you get..huhu kalau x menyesal nanti..hehe..mcm aku skrg...but it is never too late to change..still have hope...=)...all I need now is a strong determination...learn from my previous mistakes..am i right?..=)

P/S: Now i m still at office..nak collect duit O/T haha...=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...