CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Saturday, December 10, 2011

Creativity + DIY = ??

Assalamulaikum guyss~~

Minggu lepas aku jd kanak2 riang~~~lama dah aku xwat benda2 seni ng...dah 5 tahun brlalu time last aku wat art hahaha...bwh tu pic yg aku ambik utk "SUGGESTION BOX" DIY for my company hahha..dyorg nak guna "Green" suggestion box so aku cadangkan guna box bekas A4 paper yg melambak kat opis ku itu..hehe..not bad gak idea aku kan?



At 1st, ada seorg manager dlm department len ng asyik sindir kotak aku mcm kotak minta derma~~mentang2 la aku bru balutkan dy dgn kertas kaler putih je...setiap kali tgk je kotak tu mesti dy gelak and ulang ayat cliche dy "ni kotak minta derma ke?..kite patot letak label ' derma utk iphone'...."..emmm pe ke mamat ng..=_="""..

Taw dy nak kritik org je..bukan nak tolong bg idea or pe...cakap je byk!...



So, aku decide that I have to start with my project ASAP!..xmo la asyik di sindir je...
For this project pom aku guna $$ aku sendiri taw..huhu...ntah brapa dah aku melabur utk deco box ng...



The only things that i used using office equipment is scissor, black clothes tape and emmm...i think that's it...hahaha..yg selebihnye aku beli..=_="'..anyway I had a great fun decorating box ng..daripada aku x wat pe2 kat umah, bek aku wat something berfaedah kit..=)

So, at least if aku suddenly quit dr company ng, ada gak something aku tinggalkan sbg kenangan dyorg kat aku..hahaha.....=P


Wednesday, November 23, 2011

Graduate!!!! yeppiiii!!!!!

Assalamualaikum....





Alhamdulliah, I finally graduate!!..bebas!!!...usaha ku slama 3 taon ng berhasil juga akhirnye..huhu...but i m gonna miss my friends, lecturer, the foods, studying at the library, taking pictures when i m bored in the library, playing with my lecturers..bla2...paling rindu nanti mesti bab cuci mata tgk junior yg cute2 huhu....

So, now i need t do lots of planning...nak fkr baju pe aku nak pakai, kasut pe aku nak pakai, tudung pe, mcm2 lagi..huhu..I m planning to find free lance photographer..huhu saje nak gedik2 berposing...hehe...sudah lame ku tunggu saat ini~~~

but the question now is who?...toink toink toink~~~...baju jubah nanti warna black + pink...mcm yg kat bwh tu....



p/S: gmbr ini utk perhiasan je..aku x kenal sape minah ni...but dy ni pun dr Curtin university gak~

Ntah mana la majlis convo aku akan berlangsung ek?..huhu nerves I~..but i m really2 glad everything ends well....bersyukur coz I didn't disappointed my parents..my lecturers and my other family member...moments like this makes me feel proud of my self..huhu tp x la yg tahap poyo mahaguru tu...

Lastly, I wanna wish my friends who have graduated from Curtin University Sarawak Campus all the best...See you guys for Curtin Convocation 2012~


Friday, September 23, 2011

happy anniversary yg ke 2~~

Assalamualaikum~

Lamak aku x blogging ea?huhu...rasa mcm aku dah xde life sgt hoho asyik bz keje...but still aku ingat anniversary aku n si dia...dah 2 taon kami berkapel...huhu..x sangka ea...rasa mcm baru smlm je kami berkenalan...aku dah wat 1 vdeo ng utk hadiah kat si dia but x sempat upload huhu...harap2 dy x majok coz aku jarang bmsg and chat dgn dy dah since aku keje huhu...


Anyway i m trying to make this short and sweet..happy anniversary sayang...hope that we will with each other till the end...thank you for your sacrifice, love and support...i really3 appreciate it...i m sorry for anything that i have done yg melukakan hati awk k...x sengaja...hohoho...Thank you coz dtg jumpe aku kat sini...jauh si dia terbang dr trganu ke Sarawak...huhu..5 hari bersama mcm x cukup je...thxx syg....terharu sgt2...Allah SWT je taw camne happy aku rasa time tu...slama 2 taon berkapel x pernah jumpe live...just webcame and picture je..bila jumpe wat 1st time aku jd kelu...xtaw nak ckp pe or wat ape...rasa nak senyum 24 jam je time tu..haha...blushing giler...aku mmg mengaku time tu aku agak low self esteem la coz rasa mcm aku x cun haha tkot menghampakan si dia je...kdg2 gmbr ng senang je di edit utk wat muke jd licin or cerah or ntah pe ag..hoho...nasib bek dy xde complain pe2 hahaha....kalau x mmg dah siap dy aku blasah...=P...

sesi rasa masakan aku pun dah gak...hahaha...for me, i m not a good cook but dy x complain so i assume ok/ok la masakan aku tu hahah...dy x dserang diarrhea so kira ok la tu hahahha..=P..Sareangho oppa~~~~~enjoy video yg x seberapa ng haha..pic aku n si dia ambik time dy dtg jumpe aku last 2 weeks ago hahaha...kenangan terindah~..=)

Wednesday, August 10, 2011

Blogging time keje =)

Assalam...

Lama rasanye aku x blogging mogging kan?...huhu...kire bz gak la life aku skrg coz aku skrg dah start keje..aku jd management trainee je..=)...bhgn customer service department...well office aku ng bg training kat budak2 offshore..hehe bestnye aku cuci mata...ada budak dr petronas, shell n etc etc~~hahaha....aku keje pukul 7.30 pagi aku dah mesti ada kat ofis utk handle budak2 ng register...balik pom lewat..around 6 camtu coz nak siapkan keje aku..xmo la ada yg tergendala kan?...hahaha....skrg aku hujung bulan aku mmg menanti2 masa itu hahha...shopping...lebih2 lagi skrg nak raya kan?...korang dah start beli baju raya n kuih muih ke?...

Dah la aku blajr gak...huhu assignment 1st aku due esok...huhuhu rush giler aku wat...@_@...harap2 ok la assignment aku ng...this saturday aku keje..huhu half day je la...k la aku nak sambung wat keje...huhu ofis aku ng x leh check fb n ntah pe ag dyorg block...so bosan la..huhu...bye bye...

Saturday, July 16, 2011

Sedih Mode~

Assalam...

ok mlm ng aku sedih giler~~pagi td ok2 je but until berlaku sesuatu hal kecik tu smua org jd badmud...so aku nak story la sikit2...huhu...time cedih mcmni la aku nak kongsi..huhu...meluahkan perasaan....cite ng berkaitan dgn hal aku nak g competition tu...belum settle lagi kes tu...Mr.A ng x suke aku masuk competition tu...and Ms.M ng la menghasut Mr.A...Ms.M ini mempunyai mulut yg agak laser and men lepas ckp je tanpa fikir perasaan org...Mr.A ni lak mudah terasa and suke merajuk kalau pe dy ckp org x ikot...huhu...2 org ng mmg close giler dgn aku..ok....emmm...so now Mr.A xmo aku join competition tu and nak aku give 101% commitment kat keje aku...Ms.M lak lebih kurang sama and anggap yg aku ng mencemar air muke dyorg je kalau aku masuk competition and terpaksa minta cuti utk tu sedangkan aku bru bekerja....emmm...if u guys ada baca post entry aku b4 ng, korang akan fhm situasi aku...aku skrg mmg bengang, sedih and smua ada la....

Mr.A skrg tgh majuk kat aku and bg aku 2 pilihan...(a) berhenti keja or (b) masuk competition....emmm...kalau (a), xkan la aku nak berhenti keja just utk masuk competition 7 hari tu huhu...plus aku bru keje 2 hari..haih....kalau (b) lak, emm ape guna masuk if org sekeliling x suke aku masuk..betol x?...kirenye x direstui la..huhu....for me, both choices SUCKS~...ntah kenape la complicated sgt benda ng...bg aku hal ni small matter je~...tp skrg jd big matter lak...haih....blured aku + lapar~...huhu...

Monday, July 11, 2011

U + me + movie = awkward

Assalam....



Smlm aku tgk cite Monte Carlo kat Cineplax Merdeka Mall Miri....cite dy sebenanye x la best sgt huhu...sorry kpd peminat selena gomez...its just that aku rasa cite ni kinda dull...maybe coz i m not a teenager anymore kot hehe....if compared time aku tgk cite Lizzie McGuire The Movie n Monte Carlo , aku lebih suke Lizzie McGuire The Movie...I don't know if you guys still remember this movie but kalau x slh, cite ni dkluarkan taon 2005 kot or awal dr tu hahaha aku pun x ingat coz lama la jugak cite ng but the plot of the story is more or less the same....
those who have watched this movie i m sure u know what i m talking about....=)..the differences is the location ( ROME VS PARIS) and sape dyorg menyamar (anak org kaya VS artis popular)...hahaha...


Ok...yg peliknye smlm is that hanya ada 2 org je tgk wyg ni...just imagine room wyg yg besar tu cume ada 2 org je...awkward~...and 2 org tu ialah aku n kwn aku....hehe..kwn perempuan ea~hehe tkot korang fikir yg bukan2 hehe...so kami wat mcm rumah sendiri je time tu...siap ambik gmbr n pose2 dlm hall tu hahah....kwn aku gelak bukan men ag...siap pakai high pitch...hehe aku masih control ayu..mana leh gelak besar2...x sopan..(cover)...haha...this is second time aku tgk wyg yg ada just me n my friend...seram pun ada gak rasa coz gelap siot~..

Aku hampir2 tersungkur time tu coz x nampak jalan..n x sedar ada 1 tingkat tangga ag..huhu..so aku terjerit...nasib bek xde org slen aku n kwn aku je haha..dah la aku ng jenis melatah~haih...malunye.....luckily gak x tgk cite antu...if not mmg aku chow awal la huhu...

K la ng je aku nak share...hehe...mmuuahh hugss...love u guys...

Saturday, July 9, 2011

keje Vs youth challenge 2011? guys help me please~

Assalam....

Arghhh aku x taw nak wat ape...huhu...aku dah keje as trainee mgt huhu aku bersyukur dpt keje tu...sambil keje sambil aku blaja...ada 1 unit ag b4 aku dpt grads...but the problem now is that head of department (HOD) aku dah register aku utk mewakili university utk youth challenge 2011...huhu...ni 1st time aku keje kat office and permanent lak tu....huhu...conclusionnye aku x brani nak gtaw bos aku nanti ttg ni..huhu...arghh...aku xtaw camne nak gtaw bos aku yg aku nak minta cuti few days utk mewakili university dlm pertandingan..huhu...dah la dy bg kelonggaran kat aku utk KLUAR DR OFFICE TIME OFFICE HOUR just to attend my classes...huhu...so aku xnk la org ckp aku ng dah bg betis nak paha la pulak~huhu....I have 2 choices now....

A) aku gtaw kat HOD aku yg aku terpaksa withdraw from this competition coz aku dah dpt keje tetap and aku tkot bos aku x kasi aku cuti time competition tu...mcm sucks je alasan aku ni kan??...

B) aku diam2kan dulu and just do my job...then b4 competition tu aku minta kebenaran from bos aku utk cuti at least 3 days utk join competition tu...ok x?huhu..aku xde experience hal ni so aku x pasti if bos dpt bg cuti x kalau tu alasan aku......coz aku dah diregister b4 aku dpt keje ni...


emmm...aku harap2 ALLAH SWT dpt tolong aku bg petunjuk utk meleraikan masalah ni...INSYALLAH....=)...if you guys ada cadangan or pendapat..sila2 la komen..aku hepi terime taw...=)

Tuesday, July 5, 2011

my gedix moment~


Assalam....

Semalam aku bosan and nervous sgt coz results semester aku akan release tgh mlm td~huhu so aku tibe-tibe teringin nak cube style shawl yg guna sateen tu...wahhh...i just love it...best tol pakai shawl sateen tu..and plus aku ada beli earrings baru....1st time aku beli earrings after aku start pakai tudung...huhu earring lama aku dah aku bg kat member aku...smua skali..huhu..coz aku ingat kalau pakai tudung xdpt la nak pakai anting2 agi...haha...mana taw lak trends skrg leh pakai anting2...I love earrings yg mcm aku pakai dlm pic tu...huge and stylish...aku suke yg pjg n besar..hahha...below tu aksi2 gedix muke seposen aku..haha.....=p.....maybe i should use this style utk g jln2 or pe ke haha dpt aku start collecting earring lagi...wee....>.<






P/S: maaf atas kegedikkan saya ea..hahha....jgn marah or jelez ea...give a girl a break coz every girl have one moment when she feels that she's beautiful~..so girls...don't be shy and tunjukkn kegedikkan mu...hahha....love ya~..hugss muuaahhh.....

Monday, July 4, 2011

quotes~

Assalam...


Famous quotes for u guys....hehe....I love quotes...its simple but meaningful....saying exactly what i wanna say...^^...
















semester 2 results out~

Assalam....

Aku skrg tgh nervous giler~~~coz results aku out tgh mlm nanti..harap2 aku pass smua units aku...so dpt aku grads this year...inysALLAH....smua check on9 mlm ng...


Aku rasa most curtin students mmg nervous la...kalau fail kena repeat ag...kalau repeat tu free xpe la jugak..tp ng mahal giler...huhu... maybe ptg nanti aku plan nak men make up n cube style shawl baru hahha...saje nak kurangkan stress....then ambik pic byk2 haha n upload dlm fb...so obvious aku ng kurang pekerjaan huhu...later aku nak share favourite quotes....^.^...mana taw korang leh guna quotes tu utk fb status ke or pe ke...=)

that's all guys...wish me luck~...i'll update hows my results later huhu....=_=

Saturday, July 2, 2011

I hate when u say "sorry"

Assalam...

Aku x kisah kalau org minta maaf dgn ikhlas..means that org tu x akan ulang lagi kesalahan yg sama...but aku benci bila org tu minta maaf bukan sekali tp stiap kali dy wat kesalahan yg sama!...aku dah ckp jgn kacau pe2 dlm fb aku tp org tu masih gak kacau....after minta maaf tu, aku x ckp pun aku maafkan tp dy dah wat as if xde pe2 yg berlaku....ingat aku ni ape?who are u to treat me like that??...aku pun x pernah kacau pe2 dlm fb kau walaupun aku taw password kau...u wanna know why?..sbb aku respect privasi org len~...semudah tu je....kirenye mcm tu brg org jd kite jgn la kacau brg org~...kalau nak wat sesuatu pun minta la kebenaran..susah sgt ke?..taw x berdosa guna brg org tu tanpa kebenaran...gmbr pom profile aku pun kau tuka tanpa kebenaran, status aku yg kau x suke baca kau delete, status bru yg kau menyamar jd aku slumber je kau post...sape x terkejot beruk bila baca status "aku" yg x pernah aku wat...lepas tu slumber je wat as if aku yg komen...ape ni???...aku dah lama bersabar...kesabaran aku ada had dy gak...kalau kau buke fb aku sekadar nak mengawasi aku takot2 aku mengatal dgn laki len xpe la aku fhm....x semestinye aku bg password fb aku bermaksud fb tu kau punye...fb tu tetap aku punye....dah nama aku kat sana~emmm....

kdg2 aku x fhm nape lak status aku ttg hidup aku pun kau nak wat kecoh...salah ke aku nak wat status ttg kawen dijodohkan family?salah ke nak minta pndpt org?...emm....mana kau taw kpala aku dihempap pintu almari kayu aku sbb kau bz merajok x bertempat and off9...so watpe aku nak gtaw kau aku tgh sakit...sakit kpala aku ng x sesakit hati aku ni...kalau kau baca post aku ni...jgn slhkan aku coz kau yg mulakan api ni...satu je aku minta...tolong bersikap matang..mcmne kau nak bimbing aku kalau kau pun x matang?..renung2kan la ea....

P/S: video ni utk si dia~or sape2 yg slalu dgr perkataan maaf yg x ikhlas~



Wednesday, June 29, 2011

Arrange marriage aka kawen dijodohkan oleh family~

Assalam....

Dulu aku ingat arrange marriage oleh family ni time datuk nenek je...huhu x sangka benda ni berlaku lagi time zaman modern ni...what surprise me more is that I am thevictim of arrange marriage...almost a victim...I know that kawen dgn pilihan parent ni bgos...berkat dunia and akhirat...tp aku x dgn jujurnye mmg 101% not ready utk berkawen dgn org yg aku x kenal...just imagine how I felt that time when my mom told me that someone (auntie kluarga sebelah mak) merisik...huhu...dah la aku x pernah kenal pom lelaki tu or the family...almost 10 years aku n family aku x g visit family tu kat kuching...huhu..then suddenly they wanna me to become their daughter in-law...my mom pun mcm memaksa aku terima...aku betol2 rasa tersempit tgh2...huhu...mana lak aku nak campak si dia yg dah 2 taon berkapel?...huhu...rasa mcm dlm drama tv lak ea...but trust me..this is the reality...time tu aku menages mcm nak banjir je miri...tibe2 air mata aku x dpt dikawal...aku sms si dia utk gtaw aku minta dilepaskan coz aku rasa aku terpaksa ikot ckp mak n bpk aku...aku redha dgn keputusan aku tu tp maybe jodoh aku n si dia masih pjg, keputusan aku tu mak aku tolak sb majok~haih.....then aku pom g brunei utk melarikan diri dr masalah ni...emmm

Aku rasa lebih tenang kat brunei...tinggal with ngah aku...besides, aku g kenduri kawen kazen aku...kat cna aku x dpt nak bermsg or kol coz roaming huhu mahal..1 msg = rm 2...si dia x putus2 send msg kat aku walaupun aku x reply msg dia..huhu..dia siap top up utk aku ag...rasa2nye rm20 habis dlm masa 30 minit je..huhu...aku kesian gak tgk si ida ...terharu dgn pengorbanan dia pun ada gak...x taw la nape dy wat smua tu...huhu...aku x nk permainkan perasaan sape2...tp hidup aku skrg emmm..ntah la nak ckp camne...aku x henti2 berdoa smoga aku di beri petunjuk...mudah2an jodoh aku dgn si dia masih pnjg...aku taw hati n chenta aku ada kat si dia...lagipun aku rasa serasi dgn si dia...

tapi...aku dpt taw 1 lagi kenyataan yg pahit sgt...dah jatuh ditimpa tangga pulak...aku dah dpt pengesahan yg aku anak angkat...jd betol la pe yg mak aku slalu gtaw kat aku...patot la layanan antara aku n adik n kakak aku x sama...rasa sebak kalau aku nak cite...sesuatu yg aku rasa adalah lebih bek aku kuburkan je kenangan2 dulu...walaupun aku dr kecik diberi "reminder" oleh mak aku ttg status aku dlm kluarga tu tp ayah slalu cube menyangkal benda tu sampai aku jd keliru...tp Alhamdulillah aku dpt gak pengesahan tu...tp ntah nape hati aku ng sedih sgt sedangkan dah taw ttg ni since kecik...walau apepun...aku bersyukur diberikan kepada kluarga ni...dpt kenal islam...diberi didikan...life is not always sweet...maybe sbb hidup aku ni penuh dgn kesedihan jd aku slalu wat lawak utk menghibur org len...if others are happy then I m happy...since ngah aku gtaw aku betol2 anak angkat aku mmg asa low self esteem coz aku rasa aku x layak terima kebaikan dr family member len n aku semakin sensitive as if aku dpt rasa aku kdg2 disisihkan just because aku anak angkat...no matter how much i try..i will never be one of them..x ramai yg memahami pe yg aku maksudkan tu...

kla tu je...saje je aku nak meluah perasaan aku ni..emo sgt2...i m gonna wait n see what will happened next~...masalah2 ni belum selesai ag...trust me...hehe..nite2 guys...hugss...ove u...^^

Sunday, May 15, 2011

Chenta x semstinye dpt memiliki....=(

Assalam,

emm...aku tgh dilemma gak ni...mmg betol je statement "chenta x semestinye dpt memiliki slama2"...huhu...





Kadang2 hbgn tu leh terputus bukan sbb dah tawar hati or ada scandal but sbb tentangan dr kluarga...huhu...I m facing this kinda of problem now...kdg2 org kite ni mash ada stereotyping kit kat org yg bukan sama group...x kisah la in term of religion, negeri, kaum or ntah pe2 la...sorry to say but thats the truth...walaupun hanya minoriti je camtu.....disebabkan perbezaan yg x la sebesar mana leh menjadi satu benteng yg menghalang sebuah hbgn tu...=(...


Sometimes, I can't really blame this "group of people" coz kdg2 dyorg terpengaruh dgn cite2 kwn...pengalaman family lepas...yg buruk2 je dyorg ingat but yg bek2 x lak ingat..kan ke pelik tu?...but x adil la kite nak wat satu assumption yg smua org sama kan?...kdg2 dyorg akan fkr kalau org len dlayan cmtu, so hidup aku pun akan jd camtu..haih... jatuh nila setitik rosak susu 1 belanga~~~emm...kalau parent reject after they know si dia, aku dgn tenangnye terima keputusan dyorg tu..aku redha...agpun aku taw pe2 yg dyorg wat adalah utk kebaikan aku...tp give me a strong reason n bukan disebabkan pengalaman negative org len....byk tol rintangan and dugaan aku face skrg ni..huhu..


"Ya ALLAH, permudahkan la bg aku and si dia..aku redha dgn ape juga yg akan terjadi nanti...mudah-mudahan si dia la jodoh bg aku..bukakan la pintu hati keluarga ku untuk menerima and merestui hbgn kami sekiranya itu yg tersurat untuk kami...amin"...


='(

===Stalker?=== I know what u r doing.....



Assalam,

Hari ni aku nak share satu lagu yang bagi aku cute tol....hahha...lirik n music dy...well...i guess this song is about a girl who is so obsess with a guy a.k.a stalker~hahahha...when I listened to this song, aku terfikir gak...adakah chenta leh wat seseorg jd terlalu obses?huhu....for me its kinda sweet but in a creepy kind of way~huhu..bygkan org lelaki ikot kemana-mana kite g n taw pe kite wat wlpun kite x gtaw dy~huhu...kalau perempuan wat camtu ag la dahsyat haha...kalau la aku ada stalker ntah camne la aku nak handle ek....hahaha..

Rasa2nye ada la kwn aku ni...dy dr pakistan...same "u"...kdg2 time chat dgn dy in fb, he sometimes said things that creep me out...he remember my clothes i m wearing...the colour of my hijabs..where he saw me....and even which row of seat I used to seat with my friends in lecture..huhu..sedangkan I was not that close with him..if jumpe aku just senyum then blah haha xde topic even for small talk...sometimes aku ni agak poyo or kOya kit with strangers or org yg aku x rapat tp kenal...haha...but lama2 aku dah x kisah ag ttg tu...coz maybe he have a good memory?hahah....agpun I don't think he's obsess with me...kalau aku ni cun mcm model runaway leh la aku fkr camtu tp maklum la hahahha...so, anyway...i think some stalker ni ok la...but some to bahaya tahap maksimum n if u faces this kind of situation that can threat ur life, g la laporkan kat polis ea~~~...so for now, just enjoy video clip yg aku share tu k...haha...so cute~~ ^^...

Saturday, May 14, 2011

Firzara Collection First Giveaway...Jom Join!



Assalam....

Hari aku nak share satu ag giveaway contest drpd Firzara Collection...info dy ada kat banner di atas...u guys just need to answer few questions and the chosen 3 will receive fabulous prize by the owner..^^...so aku dgn rasa rendah dirinye menjwb soalan2 itu...mana taw aku dpt la menang hadiah menarik tu kan?haha....jgn x cube...rezeki d tgn ALLAH SWT...^_^...jia you...

a) Adakah anda suka shopping online? dan nyatakan sebabnya.
A: yup...saya mmg suke shopping online coz mudah, x memenatkan kalau berbanding shopping kat shopping mall,jimat masa, byk pilihan, and kalau pandai cari website, dpt jumpe brg2 yg murah2 taw..^^..lagipun sbb saya ni masih student and byk sgt assignment, jadi shopping online memudahkan saya cari n beli brg..x yah la penat2 g town..^^...

b) Saya suka blogshop yang menjual………
A: Saya suke blogshop yang menjual tudung and baju2 with new trends tp masih dpt menutup aurat. Saya mmg minat bergaya and paling minat maxidress or ape3 yg cun and up-to-date , saya kalau online je mesti buka website or blog yang ada jual benda2 ni..menjadi satu kebiasaan..

c) Saya suka shopping di Firzara Collection kerana…… (perkataan Firzara Collection pada permulaan harus disertakan dengan link blogshop ini)
A: Saya suka shopping di Firzara Collection kerana website ni mmg lengkap dgn style2 yang cun2 and up-to-date especially for muslimah yang minat bergaya tp masih maintain menutup aurat..mcm2 ada kat website ni..ada tudung...kain pasang...baju muslimah...baju2 ala2 korea pun ada...so, kire mcm 1 stop shop la....mcm2 leh beli dlm 1 website ni je...^^...plus, website design pun simple and sweet so senang la nak cari item2...paling best tu, page dy x crowded sgt dgn advertisement or animation so senang je nk spot item2 dlm tu..^^...

Sunday, May 8, 2011

anak dara lepak2 dr 1st year sampai final sem...=_=

Assalam....



Lame gak aku x wat entry..huhu..bz tahap unta tol beberapa minggu ng...group assignment melambak mcm gunung everest je..mostly I will hang out with my team members and ber"camping" kat campus or rumah member utk bincang assignment kami..huhu..dr pagi sampai petang...8 am - 5 ptg..mcm org berkeje lak ea~..huhu...so slalu gak la parent aku especially my dad bising coz dia slalu syak aku suke2 je lepak buang masa aku kat luar...or aku g jalan2 dgn member...huhu..sedangkan brapa lama dah aku x hang out g jalan2 dgn member aku...haih..slama ni aku duk menghadap laptop aku n wat assignment..kdg2 after stress tu ada la lepak 15 minit kat cafe campus..huhu..tp kdg2 aku lebih suke wat keje aku aku kat campus drpd wat kat umah....bukan pe...ayah aku ni ada sikit conservative or cara pemikiran dy agak "kuno" (sorry dad)..dy x suke tgk aku duk menghadap laptop aku lebih2 agi on9..huhu confirm berdas2 tembakan dy lepaskan huhu...maybe dy ingat aku ni desperate sgt nak g usha laki2 dlm fb kot huhu...penat gak la aku nak explain kat ayah ttg pe yg aku wat duk bercekang mata dpn pc aku tu...so aku diamkan je..coz pernah aku explain dulu tp dy tetap dgn pemikiran dy so wat else should i do?..keep it silent..tu je..huhu..tp rasa2nye after grads ni jarang la aku duk menghadap lappy ku tu..xpe la..dah lama dt berjasa dgn aku..3 thn...huhu....




ok bax to aku punye story~~kalau aku n member2 aku ni lepak sama2 mmg teruk la tmpt tu...confirm dipenuhi dgn laptop..sebijik seorg...mknan...minuman..kertas..buku...huhu...bersepah meja kat study area...kalau lepak umah kwn, bersepah la lantai dy..huhu kdg2 xde ruang utk berjalan taw~pack sgt...korang leh tgk dr pix2 kat bwh tu...dr 2009 (1st year aku) sampai la skrg..tp rasa2nye skrg ni x la cramp sgt compare dulu..maybe sbb byk member dah x sama unit and transfer ke Perth~huhu...








time ni aku baru sedar kami sama jenama...DELL!!!!...haha loving it....







time tu kami decide utk mkn kat sugarbun and KFC~..aku tolong take away n berkhemah kat campus...mcm wat rumah sendiri je..huhu...=_="










Lihat la dunia....how messy our table was....haih..wat malu anak dara sedunia je kami ni haha...







Xtaw nape aku suke sgt men dgn katak hijau tu...huhu..so cute~~it reminds me of my bf~..ntah nape la si dia tu minat kat keroro ichiro~~huhu bukan cute sgt pom cartoon tu..=P...







ok....yg kat bwh tu pic aku dpt dr blog member aku..haha...ni post tahun 2009..time tu aku belum start pakai tudung ag...huhu..n bru fresh year so x la style sgt...baru aku sedar yg aku mcm makcik time tu hahhaha..skrg ni turun pangkat ke
style "kakak"~~...

First2 tu x la ramai sgt...ni kami duk lepak hostel kwn...ada wifi sendiri so senang la kami on9~~







makin lama makin packed~~huhu....bila aku tgk balik gmbr ni..huhu..kesiannye tgk keadaan kami time tu...dush..malunye! (tutup muke dgn file) hehe tp aku branikan diri utk tunjukkn pic2 ni..huhu



Kesian gak tgk bilik kwn aku jdi mangsa~~haih..tp jgn risau..seingat aku, after lepak tu kami tolong dy kemaskan balik bilik dy~huhu..jd la team member bertanggungjwb~~huhu...







I m gonna miss this moment..after tahun ni ntah kami ada masa jumpe n lepak2 ag x?huhu..masing2 dah balik tmpt masing2..n maybe bz dgn keje~..mmg aku akan treasure every moment we spend...dr 1st year until final year ni..I wish all the best kat member2 aku..nanti convo kite gedix2 ambik pic dgn regalia pink kite k~~hahha...I can't wait!!..may GOD ease our path to finish our degree...insyALLAH...^^.....

Thursday, April 28, 2011

Marriage life before and after

Assalam....

Benda ni aku dah postkan kat fb aku brapa minggu lepas..tiba2 teringin nak share kat member2 blog aku yg chomel2 ni...tp ni hanya rekaan semata2...x related dgn sape2 pun..so jgn la terasa or sensitive k..huhu....for fun je...^^...have fun reading...kalau stress2..baca la..^^

Before marriage, darling here darling there..
After marriage, baling here baling there...

Before marriage, I die for you..
After marriage, you die its up to you...
The longer married, you die I'll help you...

Before marriage, you go anywhere I will follow you...
After marriage, you go anywhere its up to you...
The longer married, you go anywhere, better you get lost...

Before wedding, you are sweet and kind like Cinderella...
After wedding, you are worst than Godzilla....

Before Wedding, roses are red violet are blue, like it or not I m stuck with you...
After wedding, roses are dead and I m becoming blue, you get on my head and I'll sue you...

Before wedding, every "makan" he bring you to Shangri-La...
After wedding, you want to go he says you wait la~...

Before wedding, she looks like Anita Sarawak...
After wedding I m not sure whether its "katak" or "biawak"~...

stages in a relationship....

Assalam....

hari ni aku nak share something...aku ada tgk movie kat youtube ni..."stranger again"..17 minute je coz indie movie~mmg best la bg aku...stages dlm relationship....bila aku fikirkan balik betol gak pe yg movie tu cube sampaikan...dlm hbgn love ni..kite mula sbg stranger...kita berakhir dgn stranger kalau dah break up la...nanti ada satu tahap mana kite dah terlalu selesa dgn kedudukan masing2 dlm hbgn tu sampai kita mula abaikan perasaan psgn kita...kite x berusaha ape2 utk pasangan kite...stage dlm perhubungan cinta:

Stage 1 : meeting - time 1st berkenalan sama ada terlanggar ala2 hindustan ke or dr social network mcm FB..Tagged...bla bla bla..

Stage 2: The chase - time guys slalunye start adjust kite dgn kata2 manis..time ni jugak dy bersemangat nak tau smua ttg kite...dy skodeng fb kite stiap kali on9...muke dy je yg terpacak dlm inbox fb kite...muke dy je yg "like" n "comments" status kite..si dia asyik nak melekat dgn kite je..mcm ada tarikan magnet...kalau x msg dy every minute, dy akan hantar 2,3 msg tanye g mana?watpe 2?or kol je terus....everynite b4 tido dy akan kol..konon2 nak dgr suara kite b4 dy tido...time ni gak dy akan minta anda jadi "gf" dy...then move to stage 3..

Stage 3: honeymoon - time ni ala2 bunga2 cinta gitu...smua indah...kite bermesra2..bermanja2...gedix2 gitu...huhu...kiranye api cinta tu membakar dlm diri kite la...mkn pun men suap2...but sooner or later api tu akan mule malap....sbb time ni kite dah taw byk sgt ttg diri masing2 n wat benda yg sama je~and this go to stage 4..jeng jeng jeng...

Stage 4: comfortable - time ni kite akan jadi 100% diri kite...its not that bad but depends gak coz ada org time ni dy tetap akan berusaha utk memperbaiki hbgn sedia ada...but ada lak yg terus abaikan..create satu jarak antara satu sama len..emm..dgn kata len time first2 je bagai nak rak g adjust...tunjuk baik...smua yg bek2 ditunjukkan...but once kite dah dpt org tu...kite mula tunjukkan belang...benda ni terjadi usually after 1 year berkapel...kite jadi x mesra compare 1st2 dulu...wat hal masing2...x endahkan perasaan pasangan kite..kalau dulu bf kite sanggup stop tgk bola sbb nak jwb kol kite but skrg dy akan wat dek bile kita kol and mule berfikir "ala x penting kol tu..after aku abis tgk bola baru aku msg dy"..but dah habis game tu dy terus balik n tido...emm..this thing really happened in one of the stage in a relationship...org tu akan mula takes their couple for granted...aku rasa aku dah sampai stage ni gak..si dia dah mula fikir yg dia dah betol2 memahami aku and take my feelings for granted...bila aku marah je...si dia akan cakap "marah ag..ala nanti ok la tu..maklum la org dtg bulan ni"..so bila aku marah je dy akan wat dek as if aku bergurau dgn dy...sedangkan aku betol2 bengang...kdg2 dy rasa dy fhm perasaan aku tp sbenanye x...kdg2 aku tertunggu2 msg dr dy...after dy bz 1 benda...then dy wat benda len gak...lepas tu bz agi...jd bila aku nak msg?huhu..aku taw la skrg dy byk kwn baru...bz dgn aktiviti silat dy...badminton...test n bla2....beriadah dgn kwn2 dy..g pantai..g air terjun..men snooker...tgk wyg...emm..

Stage 5: tolerant - time ni ksabaran kite mmg dah tahap maksimum...kite akan mule bertengkar setiap hari...ada je yg wat kite x puas hati ttg pasangan kite...dulu org tu special sgt bg diri kite but time stage ni org tu dah jadi mcm biasa je...masing2 jadi sensitive...

Stage 6: downhill - time ni x byk yg leh kite wat utk perbaiki hgbn kite...mmg dah klimaks cite...masing2 dah mcm tawar hati because benda2 yg kite wat kat antara satu sama len...menyakiti hati antara satu sama len...time ng perempuan akan slalu menages...hati terluke dgn perbuatan org tu...kalau dpt diselamatkan hgbn tu, Alhamdulillah...tp kalau x..emm..stage 7..stage terakhir...

Stage 7: break up...masing2 g mengikut haluan masing2...we back tu "stranger"...time ni...hati masih ad syg and maybe akan terasa kalau dpt taw gf/bf kite dah jumpe org baru..huhu...but nak watcamne...jodoh xde....redha je la...kite kena ingat..Allah SWT dah pastikan setiap org ada jodoh masing2...just kena terus mencari je..try to find the missing piece of our puzzle...bukan senang but its not impossible....

if you guys wanna watch the movie i've mentioned - "stranger again"..below tu video dy~

Wednesday, April 27, 2011

Jom join Shamoda Belleza Lucky draw ^^

Assalam...

Hellop~...aku baru je join satu lucky draw ni yang di anjurkan oleh Shamoda belleza...meh la join...FYI..Shamoda Belleza ni jual shawls yg cute2...aku dah usha blog dyorg tadi...so for those who loveeeee shawls leh la usha blog ni..^^....ok back to luecky draw ni...ni lucky draw 1st aku join...hehe...saje je..agpun hadiah2 dy mmg aku suke...maklum la aku ni mmg suke collect shawls..but sbb slalu pokai jd kdg2 je aku shopping beli shawls ni..hehe budak "u" kena la budget sikit...hehe..mana la taw maybe aku "lucky"..inysALLAH..tp x la mengharap sgt coz I m sure ramai yg join ni..hehe pluang cume 50/50 je...hehe...wish me "luck" guys coz I really need it..haha...so pe ag...meh2 join...sambil join sambil cuci mata tgk shawl..mana taw kalau2 ada yg berkenan d hati...

As u guys can see...bwh ni banner utk lucky draw tu..

Jom Join

Assalam....

Gambar kat atas tu melambangkan pe yg aku rasa skrg ni...haih~....
Sedih tol aku ari ni....si dia pandai lak "terlupe" bw phone dy...kalau terlupe sbb rushing g kelas ke or nak jumpe lecturer ke..aku x la kisah...tp rupe2nye dy syuk2 g berkelah tepi air terjun..fuyoo~~...emmm...x gtaw aku pom..mcm batu je aku duk tunggu dy reply msg...tu baru sebab pertama....

sebab kedua...dy x tgk pun post yg aku wat ttg kami tu...berkali2 aku gtaw dy aku ada wat post ttg kami..n berkali2 dy ckp "ok nanti abg tgk" tp sampai skrg x gak tgk2....kalau dy nak bg alasan dy x on9 mmg hampeh tol alasan tu...sbb dy setiap hari on9....kalau dy bg alasan dy xd masa..bz...ag la hampeh...upload 15 pic g berkelah ptg td ada lak masa tp nak tgk blog aku ni xde masa!!...aku bukannye slalu nak jiwang2 wat post camtu...kalau aku xwat nanti ckp aku x care...dah aku wat x lak dhargai...bek aku dlete je post tu...tgh2 aku majok ni...dy siap gtaw "k la abg nak tido"..what the S***....hampeh tol....haprak tol...eii geramnye...

tu la lelaki ni...habis madu sepah d buang~....

Tuesday, April 26, 2011

Tutorial shawls for all shawl lovers~

Assalam....

hai..its me again..hehe mesti la..dah ni blog aku..haih...=P...skrg aku nak share some tutorials utk stylekan shawl korang...ni just half pic je...xnak la letak byk2 coz ni bukan aku yg wat tapi satu blog jual shawl ni..fuh..cute2 shawl dy...so saje je aku nak share for all those shawl lover and yg suke melaram dpn cermin berjam2 just utk stylekan shawl korang (including me) hahaha..bangganye aku...selalunye aku suke check youtube utk tutorials shawl...hehe..kdg2 usha majalah mcm majalah Nur or Dara~..

Kat bawah tu banner owner pic2 tutorials ni...ada byk ag pic2 tutorial shawl kat website dy Scarf Sweethoney...hehe..jom men dgn mouse tu n start clicking~

scarf sweet honey
Sebenanye ada gak la aku try nak wat style ala hana hajima tu but rasanye x sesuai dgn aku kot hahah...kalau g jalan2 mmg wat style biasa je..men balut2 dah siap..or guna tudung bawal je..or paling senang just guna yg instant tu..men masuk je...ada hati gak aku nak cube kluar g jalan2 pakai tudung sytle2 tp x cukup masa la..aku make up dah nak perlukan masa 1 jam...kalau nak pakai tudung style at least perlu 2 jam coz perlu adjust sana adjust sini..huhu...time 2 jgn2 dah cair make up aku..hohoho....kdg2 time aku bosan xde keje baru aku cube melaram dpn cermin...tp utk aku cube2 je la...hahah..then take picture byk2...haih...gedix tol aku ni...

So, anyway have fun browsing through the pictures below aight~<3...







Monday, April 25, 2011

kite putus kwn leh?hohoho

Assalam...

Aku skrg rasa dilemma la pulak..ingat x aku cite ttg ex aku tu...dia dah baca blog aku ni n aku x terkejut sgt pun....aku rasa mcm childish je men putus2 kwn ni...rasa mcm time skolah rendah dulu2 je...kalau x suke, terus la gtaw kat si polan ni "aku x suke kau, kite putus kwn (sambil tunjuk jari tunjuk bersmbng then minta dy putuskan smbgn tu)"..brapa umur kite ni?haih....aku stuju gak pe mamat tu ckp..x bek kita putuskan ikatan persaudaraan sesama islam ni...ish3...aku yg cute ni gak tesepit d tgh2....aku nak letak peribahasa melayu tu tp aku lupe lak how it goes..hehe...something yg bunyi dy telan mati mak dlm mati bpk??..mcm salah je ayat tu..huhu but i guess you have the hint what i m trying to tell you kan?...so???camne skrg?...arghh...remeh tol la nak fikir benda2 camni...tp kalau x fikir nanti benda ni makin menjadi2 lak...kalau ikut hati, aku nak wat dek je..just act normal...wat muke poyo + ayu....x leh ke kite ni sbg manusia hidup dgn aman n harmoni di dunia yg kite pinjam dr ALLAH S.W.T ni?..kite kan 1 Malaysia (chewah sempat lak selitkan benda ni..haih~)....but seriously kalau leh aku nak 2 org mamat yg cute tu berbaik la...try to be friends~x susah pom...musuh jgn dicari..betol x?..yg lepas tu biar la lepas..x yah dikenang...we have our own life...lu2.gua2...betol x?...

k la..aku nak wat worksheet aku yg x pandai abis2 ni...haih...nyte2 guys...love u...take care...hugss~...

Saturday, April 23, 2011

Masalah dtg tanpa d undang~

Assalam....
Masalah ni dtg dlm minggu ni..bgi aku x la big deal sgt but ntah camne something so small and insignificant can create such impact dlm hbgn chenta aku ni~~hoho....ni terjadi apabila si dia terbaca kat blog ex aku ttg perasaan dy kat aku...time kapel dulu n after kami break up...terharu gak aku baca sebenanye....sbenanye after break up, kami still contact each other tp sbg kwn...dy tu mcm kwn rapat aku la coz dy memahami diri aku and taw kisah hidup aku tanpa perlu aku gtaw kat dy...ntah camne dy leh taw perasaan tersembunyi ni just dgn tgk mata n raut wajah aku...huhu...anyway that's y aku n dy still rapat walaupun kami bukan memegang status "kekasih" agi n aku x la menyesal dgn keputusan aku dulu...coz aku percaya setiap perkara yg aku buat ada hikmah disebaliknya...betol x?

so, si dia pom merajuk n jelez la bila dpt taw ex aku dulu ada niat nak perbaiki hbgn kami yg terputus d tgh jalan tu tp x jadi coz time tu aku dah start kapel dgn si dia...baru nak try kapel ag time tu...aku ingat ag time tu aku berjumpe dgn ex aku wat 1st time after putus..dy baru balik dr offshore...kami jumpe kat pantai time tu..ada bbq sikit...then ex aku ni anta aku balik coz aku kena balik b4 5pm but kwn2 ku yg len nak stay tgk sunset~hoho..jadi terpaksa la aku tumpang dy...n time tu dy ada meluahkan hasrat utk balik smula...x la directly tp aku fhm maksud ayat yg tersurat tu...dy ckp "kite ni mcm kapel lak ye" then senyum2...tp aku hanya mampu mendiamkan diri je...sbb aku taw aku dah ada bf jd x nak la curang huhu...

lama2 aku pom lupe la kejadian tu...aku still anggap dy kwn rapat n layan dy mcm biasa..maybe bag org len kami mesra mcm berkapel tp dgn smua org aku layan camtu..xde la sampai berpegang2 tgn or panggil manje2 ke...just aku suke bergurau n ketawa mcm kanak2 riang...huhu...tp baru2 ni dy ada gtaw aku yg dy minat kat awek len and aku tumpang happy kat dy so bg aku dy mmg dah move on...so yg hal nak balik dgn aku tu maybe time 1st2 putus tu kot..haha...si dia je yg salah sangka kot..

so skrg, si dia xnak aku contact langsung dgn ex aku...huhu..aku sedih gak la...coz now aku kehilangan someone yang close dgn aku...someone yg aku leh share n fhm keadaan aku...tp aku dah janji so aku akan tunaikan....agpom aku xnak la cari gaduh..takut nanti cite ni jd smkin rumit...aku harap ex aku dpt berjumpe dgn sesorg yg betol2 menyayangi diri dy...and kekal hingga ke akhir hayat...insyALLAH...kepada si dia lak..x yah la jelez2 k...hohoho.....=P

Sunday, April 17, 2011

having fun at marina bay~~

Assalam, Ni saje je aku nak share gmbr aku n kwn2 aku ambik time lepak2 cuci mata kat marina bay...aku dgn kwn bek aku Lysi n alif~~hoho....emm dy tu ex aku tp skrg dah mcm bestfriend aku haha..x lebih dr tu..haha..hati aku kat seorg je...

ni gmbr candid ni..aku x sedar~




ayu x?hehe...pose maut tu...




rasa diri kurus hohoho..




haha....tembamnye~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...