CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Tuesday, February 22, 2011

nothing free in this world~

it's true when they say nothing is free~...smua perlukan duit...langkah je kluar dari pintu rumah dah perlu kluarkan duit~...hehe...now aku nak cite peraturan baru yg pihak university aku kluarkan which involve MONEY~...


As u can see above, ni la peraturan baru tu...dulu mana ada pihak u charge kalau nak guna badminton court or pe2 court yg ada kat situ~..huhu...skrg dah mula charge...kalau member RM 3 and non-member RM 5~..haih~~...nak jadi member len la pulak citenye~...kena byr jugak....huhu....sedangkan gym tu kecik je~...at least ada 6 machines~...haih......dah la tu fees for this year mmg nek habis~...This is the amount I paid since 1st year per semester...

1st year, 1st semester (june 2008) = RM7900 per semester...
1st year 2nd sem until 2nd year 1st sem = RM 8000....
2nd year 2nd sem to 3rd year 1st sem = RM8100...
3rd year 2nd sem = RM 8260~.....=_="""

Every year they will increase the fees with the reason that the rate of Australian Dollar increase~..haih...dah la tu...since last sem, dyorg dah start saman students that parking kat kawasan larang (parking lecturer or kat kwsan tepi2 jalan)...if i m not mistaken, security akan kunci tayar keta student tu and bg surat saman...kena bayar RM50 utk release tayar dyorg tu~..huhu...kdang2 kesian gak kat students coz parking limited....kalau ada pun, jauh~....bygkan bwk buku and berjalan jauh meredah panas or hujan...x ke kesian tu~...

aku rasa maybe next time dyorg akan start charge students yg nak guna kemudahan tandas kat U tu lak kot~hehe...20sen every entry~hahaha....but mmg bertambah beban utk students yg guna pinjaman coz amount yg d bagi limited je...after byr fees tu, brape je la baki dy..tu belum masuk bayar sewa tmpt tinggal, bill tu, bill ni...blanje mkn...buku....haih...mmg kena berikat perut la beb~...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...