CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Friday, March 29, 2013

Review Kokuryu Super Summer Cake A.K.A Bedak Arab =)

Assalamualaikum guys....

Pada pagi yg indah ng aku nak wat review ttg bedak arab yg aku beli..dah 3 hari aku try..Alhamdulillah skin aku dpt menerima product ng...Honestly bila aku buka package poslaju dari De'Myra, aku blur gak camne nak guna bedak ng coz dy jenis yg kering...aku try guna jari aku but x pom lekat bedak tu kat jari aku...after tanye kat lovely owner tmpt aku beli tu, dy gtaw sponge yg dy beri tu kena dibasahkan betol2 baru la bedak tu cair and dpt digunakan...after aku try mmg aku 101% berpuas hati...bedak ng setanding dgn bedak2 yg branded kat luar tu...aku beli 4 bedak tu..kaler "Russet" after sis tu advice aku coz "russet" tu sesuai utk smua jenis kulit..kiranya neutral colour la..first2 aku nak try "cherry Pink" but bila difikir balik tkot putih sgt..nanti jd mcm patung jepun lak..hukhuk....Because I bought 4 "bedak Arabs", sis bagi aku special discount...she's so nice =)...Skrg ng ada promosi taw...harga bedak tu from RM60 tu RM56 + free postage + free sponge + free gift...=)..I like free gifts..hahaha who don't right...I got free Shiseido black mask...I am trying it now...hehehe...sambil tulis blog sambil tunggu mask ng kering...tegang tol muke aku skrg ng...huhu..besttttt.....

Okie, after aku dpt package aku ptg tu, mlm tu aku terus try hahaha...curious gak time tu...musykil pom ada coz from its package mmg mcm x caye je bedak ng bagus...but as people said "don't judge the book from its cover"..this same goes with this bedak...eventhough the outside looked mcm bedak murah but trust me bedak ng leh thn gak harga dy and the results mmg SUPERB....hahhaha...so, after aku follow instructions kat kotak dy, aku tunjuk kat my sis and my mom...dyorg puji muke aku nampak gebu and smooth je...=P...bangga gak la...tp x leh riak..."Alhamdulillah"...

Once kite pakai, muke kite rasa kering and dy x berminyak...mmg la first2 pakai muke kite basah and x nampak sgt effect dy..bila dah kering, kite guna sponge yg kering utk buang sisa2 bedak dimuke kite..result dy, muke kite nampak gebu and smooth..hehe...mcm pakai foundation + loose powder je but this in 2 in 1..=)

Slain tu, bedak ng tahan the whole day...muke x berminyak..seyes!!...=)...aku ada ambil few pic as a proof...=)..pic ng aku mmg gune pure bedak tu je..aku xde pakai pe2 slain tu ok..hehe..pori2, warna x sekata, bekas2 chicken pox, bekas2 jerawat smua di tutup hehe...so overall aku bagi 4/5..hehehe...


So if you guys berminat nak beli bedak ng..aku recommend g beli kat sis "De'Myra

FB: http://www.facebook.com/pages/De-Myra-Shop

Ok next time aku review Shiseido black and white masks lak..=)...have a nice weekends guys..

XOXO

Sunday, March 17, 2013

Kenduri kawen kazen =)..

Assalamualaikum...=)

Post aku hari ng just nak share time kazen aku kawen aritu..ntah nape ek kalau we girls (xsmua) tgk majlis kawen mesti hati kite ng berbunga2 nak kawen hahaha..bukannye mengatal k but we see how happy the couples look and act time tu, kite pom teringin nak rasa camtu gak..i know that its not easy as it seen...byk planning kena wat..paling penting mesti byk usaha di wat utk kumpul duit..huhu dah la bukan senang nak kumpul duit ng..kena ada azam and discipline huhu..

Congratz kat Nisa & Mahadhir..=)


Ng pic dy time akad nikah =) 9/3/2013

Ni time dy bersanding utk majlis sebelah pihak perempuan..11/3/2013


Ni lak majlis sanding utk keluarga sebelah pihak laki..kazen aku yg pengantin laki tu..10/3/2013
Cantik betol baju dy...ala peplum gitu...=)




Ni menu time sanding sebelah laki..sodap~~...hehe...ada gak dy bg doorgift (bekas lilin warna purple - fav kaler) hahah then dyorg letak mini cupcake kat stiap tmpt duduk tetamu..=)..cdp gak..

nak ambik pic pelamin dy tp mcm x jelaskan?hehe..but tgk live mmg cantik..simple je... 

Menu dy...hehehe..smpt gak aku ambik pic before mamam...=)

 muke nak mamam cupcake..hahaha...

Kalau aku nak kawen, aku plan nak pakai dress mcm kat bwh ng..menutup aurat and simple..x suke sarat sgt..huhu..plus idea aku maybe aku dpt recycle baju tu utk dpakai time jemputan majlis kawen atau hari raya ke..hehehe..jgn membazir..hahahha..x salah kite berangankan?hehe...



K la..nite2 guys...love you guys and selamat berkeje esok..hehe..hopefully xde monday blues for me tomorrow..=)..InsyALLAH... 




Friday, March 15, 2013

bedak arab?..ok ke? =)

Assalamualaikum (dosa x jwb)..=)

Topic aku pada hari sabtu yg indah ng ialah bedak arab...first of all aku x jual bedak arab ng k but aku plan nak beli for my own use..hehe...masalah aku skrg ialah byk sgt org yg jual ng sampai aku xtaw nak beli katne..harga pom berbeza2 gak..but the price is between RM 60 - RM 70...boleh tahan gak price dy kan?hehe...

Sebenanye dulu aku guna "Mistine BB cream"..kwn aku yg recommend dulu coz dy nak try business jual tu tp unfortunately hangat2 tahi ayam je..huhu...lama gak aku pakai bb cream tu...to tell you the truth ok gak cream tu..light and easy to use..so aku xde bad comments on it la..harga dy pom agak murah around RM30 - RM 40 gitu la...time tu kwn aku bg aku price RM 35 (harga kwn) hahaha...kalau bukan kwn ntah la..korang leh tgk pic kat bawah tu utk tgk bb cream yg aku maksudkan tu...eventhough dy ckp bb cream "KOREA" but dy dibuat kat "THAILAND" hahaha..cheap labour and material..hehe..org yg blaja business mesti fhm teori ng..hehe..


But honestly aku hanya bermakeup if aku period (open minded kit k) or bila aku kua skejab2 je..if g keje aku x pakai makeup pom...this includes bedak ok...coz kalau nak solat agak remeh kalau nak g cuci smua makeup2 kat muke ng..take time la..trust me coz aku pernah skali try pakai makeup then bw 1 makeup pouch contain eyeliner, lip gloss, bedak, blusher and pencuci makeup..beg ni aku bw everything aku nak g solat..i need to take 10 minutes utk bersih smua makeup aku..so aku dah serik time tu..that's why aku just biakan muke aku ng plain gitu je..

However, aku terdgr colleague aku borak ttg "Bedak Arab" ng..so aku agak intrigues with this...so aku google la and tanya dyorg bout..so below info yg aku dpt...

Kelebihan Bedak Arab :
  • halal dan boleh dibawa solat
  • harga yang berbaloi dan tahan lama (tahan 3 bulan)
  • 3in1 (powder+foundation+moisturizer)
  • tahan selama 8jam
  • bedak ni akan blend ke dalam kulit dalam masa 1min & memberi kecantikan semulajadi
  • sgt bagus bila berpeluh dia lg cantik , shining & glowing
  • bedak nie sgt wangi
  • bedak nie ikut darah
  • boleh cover kulit berminyak
  • melindungi jeragat & jerawat
  • pada yang berjerawat bedak nie jugak akan mengecutkan jerawat di muka
  • anda akan rasa muka semakin gebu dan lembut
  • uv protection

Yang aku paling suke tu dy boleh dibw solat...untuk muslimah mcm kite ng sbaik2nye kite cari yg halal and boleh dibw solat..nak cantik2 jugak tp solat jgn ditinggalkan...jgn la kite gune alasan kite malas nak cuci makeup kat muke ng that's why kite xnak solat and qadakan kat umah...hurm..x elok guys..So, if ada yg kat luar tu masih ag tercari2 bedak yg sesuai nak dipakai and halal leh la try bedak arab ng..aku baca ramai gak yg puji bedak ng bgus and etc...mmg dahsyat2 la komen dyorg...InsyALLAH bgus bedak ng...aku nak bg komen dahsyat2 xdpt la coz aku belum try ag..bwh ng some of the reasons why you need to try it by one of the seller..hehe..saje je aku nak share..mana taw ada yg berminat..hahaha..sharing is caring kan? =)

ada beza x?hehehe..ng aku ambik dr uncle google k..sorry kpd owner pic ng..

8 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU MEMILIKI BEDAK ARAB INI 

1. Kesan pencerahan semulajadi
tidak menghitam & tidak menggelapkan kulit anda beserta UV protection

2. Halal & Suci.
Boleh dipakai untuk solat. Juga boleh bertahan hingga 8 Jam lamanya. Wow! Maknanya, anda tidak perlu memakainya banyak kali. 

3. Tidak BERMINYAK & Tidak MELEKAT 
Tidak berminyak dan tidak melekat pada tudung (Bedak ini akan meresap terus ke dalam wajah anda dengan cepat selepas dipakai)

4. Kelihatan lebih cantik jika berpeluh
 Percaya atau tidak, walaupun anda berpeluh, anda tetap akan kelihatan lebih cantik & berseri dengan bedak ini (kalau berpeluh hanya 'dap'kan tisu pada muka, tisu tidak akan melekat di muka). Senang bukan?

5. Mengikut warna/jenis darah
Selepas dipakai, ia akan mengikut warna darah anda. Bermakna, sesuai untuk semua kulit. Sesiapa pun sesuai untuk menggunakan bedak ini.

6. Span yang lembut, Mudah dipakai & tidak kepam
Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai & tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan. 

7. Penjimatan sehingga 30 peratus
Tidak perlu lagi membeli foundation, alas-bedak & moisturiser kerana ianya sudah digabungkan dalam satu produk istimewa, Bedak Arab Kokuryu (Super Summer Cake).

8. Compact & Mudah Dibawa.
Bekas bedak ini yang kecil dan compact membuatkan ianya mudah untuk dibawa kemana sahaja disamping dapat menjimatkan ruang handbag anda :)


So pada sape2 yg dah beli but xtaw camne nak dpt effect yg diharapkan..
Jawapan dy ialah you guys kena basahkan span yg diberikan kat korang time korang beli bedak tu..then sapukan kat muke korang...ada yg gtaw kena tunggu bedak tu kering kat muke y'all bru nampak effect gebu tu hehe..

Bawah ng ada few pictures of bedak arab utk reference korang...ng aku download dr pakcik google..it's not mine..=)..first2 aku keliru gak nape ada 2 jenis bedak arab (bekas kaler putih & bekas kaler merah)..after aku wat further research, rupe2nye yg bekas kaler putih tu utk 45g and yg merah tu utk yg 50g..hehe..ingat pe td..slalunye seller akan recommend kat pembeli mcm kat bwh ng;

1. kulit cerah = recommend pakai orange blush atau cherry pink atau olive white
2. kulit sawo matang atau kuning langsat = recommend pakai russet/piggy pink

But certain penjual cuma ada certain kaler je..so if you guys x sure nak beli kaler pe, rajin2 la tanye penjual tu ek..jgn diamkan diri je..hehe..kalau dyorg marah kat korang atau suddenly post status yg mengutuk pembeli yg byk tanye tp x gak beli brg, korang cari penjual len coz tu maksudnye dyorg x customer oriented..=)

Anyway...bwh ng ada few links yg jual Bedak Arab ng..so try la usha2 website atau fb dyorg k =)..










If aku dah try nanti aku share kat korang k..=)..kena tunggu hujung bulan baru aku dpt beli hehehe skrg pokai~~hahaha...




Tuesday, March 12, 2013

updates story 2013..keje baru..obses border lace!!

Assalamualaikum guys...

Lama gak aku x blogging...lot of things has been happening to me...

1) aku dah dpt keje baru

 
Aku skrg keje kat Curtin University Sarawak Campus as Graduations Officer.
Keje aku ng mostly involve graduates2 kat uni ng..bukan senang k huhu mcm2 kes je dyorg...
ada yang x mengikut peraturan uni..dah jelas2 steps yg dyorg kena wat mash gak dyorg tanye or ignore je..
pe la nak jd dgn siswazah kite ng...x brapa independent la..kalau dulu kite kena berdikari..malu bertanye sesat jalan...dah la kdg2 kurang ajar tol..we understand your situation as a student coz aku dulu pun student gak but there's no need for you to show your violance towards us bila kami x dpt nak tunaikan permintaan kau..tu la kejadian yg berlaku kat uni2 skrg..budak2 x pandai nak respect org yg lebih tua dr dia..
but x smua la yg gitu..kalau ikut hati mmg dah kena mkn penampar dah budak gitu but we need to face this issue professionally..betol x?hahaha...

2) gain weight

arggghhh ng la yang aku x suke sgt3!!..aku nek 5kg compare to last year...mana x nye..asyik mamam kek kat secret recipes je..huhu ada gak aku try usha2 product utk slimkan bdn and ada gak kwn2 aku promote "herbalife" kat aku but aku x berkenan...huhu...aku skrg dah start joging..aku nak try the hard way dulu..biar susah2 dahulu baru senang2 kemudian..tkot if aku depends sgt kat product2 tu aku xdpt nak control bila aku dah x mkn dy ag...ramai gak aku tgk kwn2 aku yg nek balik berat bdn dy after stop mkn benda2 gitu...its not that i ams saying its not good or it doesnt work but different people have different effect after mkn tu...plus terpulang kat individu sendiri la camne nak jaga diri...ada nak cpt kurus..ada yg nak wat slow steady and ada yg xnak cube langsung utk kurus..=)

3) border lace 



Skrg aku tgh obses dgn border lace..trend skrg la kan~...so susah nak cari border lace ng kat Sarawak..so aku slalu gak usha kat google or FB..ramai gak yg aku dah "add as friend".."like" atau follow blog dyorg...aku ada 2 kain plain yg aku tringin nak wat peplum kurung and kurung modern (mcm cth kat bwh)..

from FB MinimaLace
from FB MinimaLace =)























So, kebykkan lace yg aku tgk, price dy dlm range "RM15 - RM40" per meter...tu belum ag masuk postage hehe...jd kpd yg sedang mencari border lace, meh aku share few links yang aku sempat usha dlm fb..meh kite "like" beramai2...agak limited dlm fb k..hehe..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...