CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Monday, February 28, 2011

makeup orang~






















As u can see above~ni pic yang aku after aku make up sis and member aku untuk contest arabic makeup dlm fb~..hehe...yang mata dy warna warni tu member aku..kami study sama-sama kat curtin...hehe..nasib bek dy sporting bg aku conteng2 muke dy..hehe...time tu kami lepak kat rumah dy..after lunch..hehe...aku yang masak....hehe..bangganye~...




ok pic yang satu lagi tu sis aku...yang tu aku makeup kat umah aku je..hehe...sbenarnye ada kaler kat mata tu but flash terlalu terang so kaler x nampak..all i can see is line~haha....dua2 pic tu aku yang makeupkan...nak try skill aku sbenanye...langkah pertama before aku dpt jd freelance make up artist~..=)...




pic yang aku dpt prize for the most vote is pic sis aku...penat aku guna marketing skill yang aku belajar slama 3 taon ni..berhasil la jugak~hehe..Alhamdulillah....hadiah dy ialah M.A.C eyeshadow 20 colours~, pencil eyeliner~ and blusher~..haha..but....dlm 20 kaler 2, 3 kaler pecah huhu...ganaz betol posmen skrg ni hahaha....and yang member ku tu dpt hadiah gak...sagu hati..^_^...












hah~~yang ni lak aku tolong makeup kwn aku untuk photohoot~...3rd time aku makeup org len~...haha..nervous la jugak...takot2 len lak hasil dy kan...comot ke..or pe ke~..huhu...photoshoot tu dari pukul 8 until 10 pm..kat taman...aku nak wat ala2 smokey eye sbenanye..then letak false eyelash~...hehe...

Sunday, February 27, 2011

tinggalkan link url anda~

hehe aku dah add 1 widget baru ni..hehe so sape2 yang singgah blog aku, sila2 la tinggalkan url blog anda kat widget kat atas ni k..nanti aku singgah blog korang~hehe...

1st day lecture~~~

Wahhh....today lecture was ok i guess....now aku lepak-ing kat ict lab dgn member aku..dah habis kelas n x taw nak wat pe...dah la contact lens ni wat masalah..leh lak terkoyak~x la terbelah 2 but ada 1 lekung~hahah..so now mata kiri aku mcm blur2 je...aarghh x selesa la..dah la aku x bawa spek aku td..so now i have to suffer~..padan muke aku kan?..hehe...k la tu je aku nak bebel hari ni..hehe...len kali aku nak share model2 yang aku pinjam mata dyorg utk masuk contest "arabic makeup" kat facebook few months ago..^_^..stay tune k~

Jom join bloglist blogger baru~



Mari-mari adik2..abang2...kakak2...dgr ini cerita oo~~..ada something new in town..haha...tadi aku skodeng2 blog kwn ku ni...tertarik tgk post entry dy...so dgn slumbernye aku pun nak join gak blogger ni...makceh ye cik ayu...hehe...ok..for all blogger baru or lama yang ada follower kurang dari 300 meh la join blogger ni...kite mengikat silaturahim~..=)....so sape2 yang berminat leh la join.

Click here


Cutekan??...hehe.....

long distance love??


lama rasanye x blogging~rindu aku x?haha...hari ni aku nak cite ttg hubungan jarak jauh ni...well hbgn camni ni dah melambak coz of kemudahan internet..betol x?...so dah xde boundery lagi...lagipun aku rasa ramai member2 kat cni yang pernah or sedang lalui hubungan jarak jauh ni kan?...there's some research shows that most long distance relationship can't last long~..tapi jodoh and mautkan di tangan tuhan so kalau mmg dah djodohkan untuk kekal maka kekal la ia...=)...




Tapi ada gak yang x tahan wat hbgn jauh ni...bila berjauhan mesti ada yang rasa bosan..betol x?..hehe...aku kenal seorg minah ni...dy mmg x dpt nak berjauhan dgn buah hati dy n memerlukan seseorg yang slalu dekat dgn dy...so bila buah hati dy ni pergi jauh atas urusan keja..minah ni pun minta la putus...just mcm dlm karton atas tu...but then bila laki tu balik smula ke tanah air...dyorg pun sambung balik~..haha..pelikkan?..tapi benda ni mmg x impossible....


well...sebenarnye...aku ni pun having long distance relationship...dah 1 tahun 5 bulan...and x pernah berjumpe face 2 face pun...huhu...kadang susah nak caye camne hbgn leh tahan lebih dari 1 tahun tanpa berjumpe kan?...si dia ni asal dari terengganu and aku lak dari sarawak...jauhkan jarak antara kami??..hehe...kadang2 ramai gak member tanye nape aku berkapel dgn org jauh...xnak cari yag dekat2 je ke?..hehe...aku just mampu senyum je...dah jodoh~..=D


org yang wat hbgn jarak jauh ni leh berkomunikasi guna internet or phone~hehe...senang je sbenanye...ada 1 article yang aku baca which give tips on how to manage long distance relationship...one of the way is through COMMUNICATION...aku slalunye bermsg or chat dgn si dia...mmg dari pagi sampai mlm...kdg2 ada gak si dia kol...slalunye b4 nak tido la..hehe..so..sbb hbgn ni complicated and mmg mmerlukan komunikasi..kalau x, hbgn tu jd plain je...bosan...just imagine that korang kalau msg je tanye 1 and dia pun jwb satu...kdg2 tu pendek je jwpn dy mcm "ok".."hehe"..."haha"...or just letak emoticon je~..huhu..bosan kan?..so kena la sharing pe yang patot...contohnye gtaw pe yang berlaku on that day ke..pe ke...

satu lagi tips yang aku baca ialah kite kena gtaw kat dia betapa kite syg or chenta dy...the words "I LOVE YOU" or "I MISS YOU" penting taw...and x leh la malu2 or terlalu ego nak ucapkan perkataan tu...

tips len ialah kena la hantar gift lebih2 lagi time birthday or anniversary~..hehe pilih la hadiah yang bermakna utk anda and si dia~~~hehe...kadang2 aku pun ada la jugak bagi...si dia pun sama gak...^_^...




but...even though slalu msg...slalu online...I sometimes ask the same question "nape la kau jauh sgt ea?"..hehe...kadang2 ada la jugak keinginan nak berjumpe...tentang mata face 2 face...terbayang2 la jugak..camne la rupe si dia kalau aku jumpe face 2 face ek~..hehe...aku fhm gak camne keadaan kami right now coz both student so susah la sikit nak berjumpe...problem now ialah distance + $$...hehe...kalau aku ni anak tan sri or anak dato snang la jugak kan?..hehe..




Kadang aku x menafikan perasaan aku takut d kecewakan~...aku takut d tipu oleh si dia...mana la taw maybe dia ada awek len ke~...coz ni la risiko hbgn jarak jauh...you don't know what ur partner are doing nun jauh d sana~...mulut kata len tapi...jeng jeng jeng....mmg la org ckp kite kena trust org yang kite sygkan?but its not easier said than done....kalau org 2 dah byk kali kantoi...mmg susah nak percaya 100%...so aku just mampu redha and berdoa smoga si dia ni ikhlas n setia...aku slalu gtaw dia..kalau dia dah bosan dgn hbgn ni or minat kat awek len, gtaw je terus terang..i can handle it...cuma 1 je aku minta...lepaskan aku...aku jenis yang i rather hear the truth from that person daripada dpt taw dr org len or dpt taw sendiri...


so...ni je yang aku harap...and i think most people yang wat hbgn long distance ni...

So, success hubugan tu is up to u...if you really love that person u gotta try ur best to keep ur relationship together...but kalau dah berusaha n still x dpt diselamatkan lagi...just redha je..maybe dia bukan jodoh utk awk...and as for me....just tunggu and lihat how this relationship goes...hehe...







Friday, February 25, 2011

awards to be given~~yeayy~~


Ta daaaa~~~chakkk~....ni la awards yang aku edit sendiri khas utk my fabulous followers~ ...aku nak ucapkan terima kasih kat sape2 yang sudi jadi follower aku....yang sape2 belum jadi follower sudi-sudi la jdi ye..hehe...cara-cara nak dpt awards ni senang je....

1. click "follow" and jadi la follower skrg juga selagi stok masih ada~..hehe...

2.Jgn lupe tinggalkan URL blogspot korang kat box comments kat bwh ni k so aku leh follow korang jugak...=)...

I love you in every single way~



aku terbaca poem that i've posted long time ago and decided to re-post it again..haha...this poem is so sweet and suitable for all lovers out there or someone who is in love with someone tapi belum ada keberanian nak luahkan lagi...yang ni bukan hasil aku ye...I forgot where I copy this poem..emm...hehe...lagipun otak aku ni x dpt nak hasilkan something camni...terlalu cintan...but this poem betol-betol cun dgn pe aku rasa skrg ni...This one aku nak dedicate kepada si dia...hehe...and also you guys~~love you guys...mmuuaahhh~

"I love you in every single way"

The way you breath makes me calm
The way you speak makes me warm
The way you see right through me
You make me the girl that I want to be

The way you hold me, I could never feel cold
The way you are, how my heart got sold
The way your nose moves when you speak
The way your eyes looks at me makes me weak

The way you smell, your perfume
It is like to be in Heaven, I assume
The way you taste, better than any chocolate
The way we fit together, it must be fate

The way you kiss me like I want to be kissed
All our moments that forever will be missed
Your humour makes me smile my happiest smile
The way we go together as well as our style

The way your solarium colour meets my pure white skin
The way we both fight for our love to win
Your honesty makes me believe in everything you say
The way you drive your car when we are on our way

The way you smile makes me want to kiss you
The way I am when I am with you, I could never be blue
The way you stole my heart and kept it
The way we belong to each other, we fit

All the things we do when the light goes out
The sweet words that comes out of your mouth
The way we make love all through the night
The way you pleasure me and hold me tight

All these things I love about you
But most the way you love me too
'I love you' is all I want you to say
We are perfect in every way

I love you in every way

Thursday, February 24, 2011

cite cintan~



korang percaya tak kalau aku cakap aku mula berkapel2 ni time umur aku 21 taon?...hehe percaya la wahai kawan~...aku masuk tahun pertama kat Curtin University baru aku start nak berkapel2 ni...kapel officially la~...slalunye aku just flirt2 je time chatting tp kalau ajak jumpe mmg aku reject~..hehe...bukan pe..aku ni pemalu sikit....hahaha....lagipun aku ni low-self-esteem kit coz dulu aku gemok sgt2...kire mcm budak nerd la..x la aku nak ckp aku skrg dah kurus mcm super model but ada la kurang sikit berbanding dulu~hehe....

so, sepanjang aku hidup ni...aku cuma ada 2 je bf yang boleh d gelar bf~...haha..yang len tu x kire la coz yg len tu x seyes~..just for fun..chewah mcm player la pulak aku ni...bayangkan baru berkapel dlm 24 hours aku dah fikir camne nak break up dgn org tu~..hohoho..kejam kan?..huhu...sbenanye aku takut....kirenye mcm chicken out dlm commitment la~...

lagipun parent aku ni strict sikit..mmg pantang kalau dgr bab2 kapel ni...walaupun aku ni dah 20++ ...tp bab ni masih lagi sensitive....aku masih ingat dulu time aku kecik2, ayah aku slalu pesan "kalau kau gatal nak berkapel, kau berhenti sekolah and bpk akan kawenkan kau-->nada dy x la seyes sgt k"..haha bayangkan time tu aku baru je skolah rendah~..0_o...sbb tu la sampai skrg aku x byk kwn lelaki...fokus blaja je..huhu

Cite ttg bf ni...mcm2 je bf aku dulu2 taw...dlm brapa bulan, brapa byk bf aku ada..huhu..mcm tukar2 kasut...ada international (africa and pakistan---> bukan pakistan jual carpet ea~..=_="")...haha...domestic pun ada gak....tp mostly jauh2 la....seorg je bf aku ayg dekat...tapi tu pun dah bergelar ex~...xde jodoh katakan....but we are still friend though~...mcm bestfriend...sound impossible right?..but its true..hehe...mmg hbgn cintan aku mmg x pernah tahan lebih dari 3 hari....mmg confirm aku minta break...huhu...but skrg ni entah la nape aku dapat bertahan selama 1 tahun lebih dgn si dia...hehe maybe ni jodoh aku kot?...

coz kalau boleh, aku xnak la bertukar2 bf slalu....kalau boleh biar la hbgn tu kekal sehingga ke jinjang pelamin then ke anak cucu then ke akhir hayat~..InsyALLAH...but aku rasa mesti ramai yg slalu tanye "Is he the one?" kan?...hehe...kadang2 aku pun x pasti...aku redha je....=)

Wednesday, February 23, 2011

Award ke-2 aku dpt~


hah~ni satu lagi award chomel aku dapat~~~...cute kan?....ehem...ehem..ehem..disini aku ingin mengucapkan byk2 time kasih kepada Cik Michiko atas pemberian award ini...aku juga ingin mengucapkan byk2 time kasih kepada yg menyokong aku~.....hahah mcm ucapan artis la pualk~..=_=""...anyway...mmg hepi dpt award ni...thxx...kalau sape2 nak dpt award camni gak....click la kat yg pink kaler tu~

designing header~



haha ini la header yang aku design sendiri~...sbenanye aku x suke sgt tulisan kat header layout aku so aku cari la kalau-kalau ada free header tp mmg susah la sgt-sgt...mcm finding needle in a hay stack...je....kalau dlm peribahasa melayu, cari jarum dlm tepung?---> betul ke ni??..hehe...maaf kalau salah peribahasa ea...(cover muke dgn bantal)...so I've decided to design my own header...kalau nak suruh org len wat, nanti kena bayar lak..maklum la musim pokai ni..huhu..T.T...so what do think bout my new header?..

aku pun ada tolong kawan aku ni wat header untuk dy gak...dy pun x suke header utk layout dy tu...kebudak-budakkan~..maklum la lelaki~x macho la kan?hehe....ta daaa~~~




ni la header utk kwn aku tu...so, camne?ok tak?...hehe well, aku ni suke wat simple2 je....sesuai dgn tuan punye header...hehe...

so, kalau ada sape2 nak aku tolong dy wat header simple camni...komen la kat bawah ea..InysALLAH aku leh tolong...^.^...free of charge~...saje je nak wat amal..hehe..=)

Faceblog in the house y'all~

Iklan~

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Ok this is something new and hot mcm pisang goreng~..haha..aku baru je tahu ttg kewujudan faceblog...wwoooww...cute tol banner dy ni..pink kaler gitu....well for me, this is a great way for blogger to get know each other...mengerat silaturahim~...hehe....every blog aku singgah mmg ada la entry ttg ni...harap2 dapat la tambah follower especially for those yang baru berjinak2 dlm blogging ni...mcm aku~..hehe...so if u guys belum join lagi benda ni..I suggest you guys start clicking now kat banner on your right ea....thank you..ding dong (ala2 dlm kapal terbang gitu)..haha...=)

Yeay~..aku dpt award...my 1st award~

Photobucket)">

Aku baru dpt award utk follower blog Cik Nana..Thank you for this award~...=)..ini link dy ek~..."http://nanaadnan90.blogspot.com/"....anyway...aku rasa idea bg award mcmni mmg gempak la...coz at least u show some appreciation kat followers and dpt gak tambah followers baru...betol tak?..hehe...aku pun ada gak plan nak wat camtu tapi tgh fikir HOW?...maklum la aku ni masih blur with this blog thingy~...nak tag org dlm blog pun aku x taw~...kalau ada sape2 taw share2 la kat aku yg baru nak berjinak dlm blogging ni...=)...

Pantun sms~

Hari ni aku nak share pantun berkaitan sms~..haha..pantun ni aku jumpe dlm dairi yang aku tulis time aku form 3~...x sangka lak masih wujud lagi dairi tu...hehe..nasib bek x jatuh ke tgn musuh..=D...bahaya..bahaya....y'all leh plagiarist pantun-pantun ni...utk wat sms korang unik sikit..hehe...ehem..ehem..ehem...

Arak-arak kelapa tuan,
tidak puan kelapa Bali,
harap hati kepada tuan,
bila lagi nak reply sms diberi.

Kalau ada sumur di ladang,
boleh kita menumpang mandi,
kalau ada masa yang panjang,
boleh kita main sms lagi.

Dari mana semut melata,
dari sawah turun ke titi,
dari mana datangnya cinta,
dari sms turun ke hati...

sekian~....The End~....^.^

Tuesday, February 22, 2011

Korean movie : My Girlfriend is a Gumiho


Aku rasa cite korea ni mmg best giler la...hehe...addicted aku tgk taw...dy sedih, lawak and kdg2 tu leh wat rasa geram kat watak2 antagonis taw..haha...I love the theme songs too...cute sgt...I watch this drama series mid last year...but baru skrg nak promotekan~haha...baru ada masa...mmg dari pagi sampai mlm tgk cite ni kat laptop ni...nasib bek x terbakar lappy aku coz overheat~hahaha....=P


Ni la hero drama ni....cute sgt~~...haha...dia ni cucu kpd org kaya ni...kira spoil kid la...terlalu d manjekan dgn kekayaan...until one day tu dy telah mengeluarkan heroin dari perangkap lukisan dlm kuil ni..haha...heroin dy ni sbenanye rubah jadian~...hahha...


ni lak aku rasa watak yg 50/50...coz he can't be categorize as bad guy but he also can't be in the good guys~....hahha...ramai yang tgk cite ng ckp doktor ni handsome..betol ke?...well aku rasa hero tu lagi encem~coz this guy don't look real to me...mcm plastic je muke 2~...haha..but different people have different way of seeing people right?...=)


Ini lak salah satu scene lawak dlm cite ni...miho ni 1st time tgk mangkuk tandas~hahaha...mmg naif betol miho ni...tu la yg wat dy nampak cute n innocent dlm cite ni...


ni lak salah satu scene sedih taw..hukhuk...aku menangis time tgk scene ni...miho ni takut dgn air coz air ni wat dy hilang power dy....then hero tu sengaja tinggalkan miho ni kat atas kapal coz rimas dgn heroin yg melekat kat dia 24 hours and menybbkan byk masalah kat hero tu...mmg sedih la...hukhuk....

haha...aku xnak la bg byk sgt info coz nanti x best la kan?...so to who ever yg belum watch drama ni, aku galakkan sgt2 utk tgk yea....x rugi taw....^.^....for those yg dah tgk tu...tgk la lagi...x jemu..hehe....I hope i can find drama yang len lak...kalau ada, suggest la kat aku k...thanks~

nothing free in this world~

it's true when they say nothing is free~...smua perlukan duit...langkah je kluar dari pintu rumah dah perlu kluarkan duit~...hehe...now aku nak cite peraturan baru yg pihak university aku kluarkan which involve MONEY~...


As u can see above, ni la peraturan baru tu...dulu mana ada pihak u charge kalau nak guna badminton court or pe2 court yg ada kat situ~..huhu...skrg dah mula charge...kalau member RM 3 and non-member RM 5~..haih~~...nak jadi member len la pulak citenye~...kena byr jugak....huhu....sedangkan gym tu kecik je~...at least ada 6 machines~...haih......dah la tu fees for this year mmg nek habis~...This is the amount I paid since 1st year per semester...

1st year, 1st semester (june 2008) = RM7900 per semester...
1st year 2nd sem until 2nd year 1st sem = RM 8000....
2nd year 2nd sem to 3rd year 1st sem = RM8100...
3rd year 2nd sem = RM 8260~.....=_="""

Every year they will increase the fees with the reason that the rate of Australian Dollar increase~..haih...dah la tu...since last sem, dyorg dah start saman students that parking kat kawasan larang (parking lecturer or kat kwsan tepi2 jalan)...if i m not mistaken, security akan kunci tayar keta student tu and bg surat saman...kena bayar RM50 utk release tayar dyorg tu~..huhu...kdang2 kesian gak kat students coz parking limited....kalau ada pun, jauh~....bygkan bwk buku and berjalan jauh meredah panas or hujan...x ke kesian tu~...

aku rasa maybe next time dyorg akan start charge students yg nak guna kemudahan tandas kat U tu lak kot~hehe...20sen every entry~hahaha....but mmg bertambah beban utk students yg guna pinjaman coz amount yg d bagi limited je...after byr fees tu, brape je la baki dy..tu belum masuk bayar sewa tmpt tinggal, bill tu, bill ni...blanje mkn...buku....haih...mmg kena berikat perut la beb~...

Monday, February 21, 2011

register class-----> chaos!!!!

OMG~~~nak register class pun remeh....online register full so aku terpaksa g ke campus jauh-jauh and register manually~..dah la tu..bila sampai je kat tmpt register 2, dyorg lak nak g lunch break~so i have to wait for 20 minutes~huhu....then time register, I totally forgot which units yg aku dah register online~coz ada 4 units and 2 units tu aku belum register...so mmg blurr tahap maksimum aku time tu....hahaha....slumber je aku register kelas...then bila aku check, rupe2nye aku register 2 kali utk satu unit tu...huhu...then terpaksa la aku jalan balik ke tmpt tu utk betulkan keadaan~..coz kesian gak utk sesiape yg belum reg kelas tu tp tgk2 dah penuh...so aku x leh la tamakkan?...hehe baik gak aku ni kan?...hahha.....emmm...belum start semester dah kelam kabut camni~~huhu..adakah ini petanda?..kwang3..hahah..apepun aku akan hadapi dgn senyuman~...>.<....

Back to Campus~



Minggu depan semester 1 untuk tahun 2011 akan start~..huhu...cepat tol masa berlalu...cuti 3 bulan tu x terasa~haha.....ni semester kedua terakhir before aku bergelar seorg siswazah~..x sabar rasa nak graduate hujung tahun ni...then, next year will be my convocation~maybe around April kot...maybe some of you guys are wondering where do I study kan?..kalau x wonder pun xpe..hehe...aku tetap nak share kat korang....

well, skrg ni aku blajar kat Curtin University of Sarawak Campus...University ni asal dr Perth, Australia...nama U ni d ambil drpd bekas menteri Australia, john Curtin...dah masuk tahun ke-3 aku blaja kat sini...sebenanye ni bukan pilihan aku tapi pilihan ayah aku...sebab lebih dekat dgn kluarga katanye~...aku sbenanye nak g sambung ke uitm shah alam after stpm tp ayah keberatan nak berjauhan dgn anak dara dia ni~hahaha...peluang utk belajar di Upsi, perak pun aku lepaskan begitu shaja dgn sengaja x menghadiri temuduga..sbb ayah aku x suka aku menjadi seorg guru~...takut d transfer ke kwsn pndlaman~haha...mcm2 je ayah ku ini kan?



This is the map of my university..dah byk yg berubah since I arrived there in 2008...^^...penat kdg2 coz terpaksa jalan jauh2 from 1 building to another~...haih..terbakar lemak aku~haha...university ni siap ada tasik taw...haha...ada buaya~~...trust me..i m not pulling ur legs...that's the truth...but wat masa ni belum ada lagi yg kena serang la..hehe...kdg2 buaya air ni lebih bgus dr "buaya darat"~haha...



As u can see, yg atas tu list tutorials, lectures and seminars for current units...haha...dah la utk business students, kami kena pilih kelas sendiri...so kpala ni pening betol nak pilih kelas...kalau clash lagi la dahsyat~..kena jumpe lecture utk gtaw ttg clashes tu...then kena tukar waktu utk kelas len lagi..adjust sana..adjust sini~huhu...mmg ramai students yg stress bila jadual ni kluar~hehe...tp kena pilih betol2 taw...tkot2 dpt lecture yg biased~hehe...

anyway...i really hope this sem everything will be fine...assignments smua run smoothly...xde free riders...xde late submission~...group members bg full cooperation~....inysALLAH...new semester...new adventure...ntah pe yg akan aku lalui kan?.hehe..x sbr ku menunggu...jia you!!!

Sunday, February 20, 2011

Kejutan dari si dia =P

terkejut kucing aku bila si dia tiba-tiba je tukar status relationship dari "in a relationship" ke "engaged"...bukan ape~...dulu bila aku tanye pendpt dy utk tukar status tu ke yg tu, mcm2 alasan dia bg..."takut kluarga dy sindir" la...pe la...so aku cool je...then tiba-tiba dy request minta tukar status...mula-mula tu aku blur coz nape kena request relationship ni sedangkan kami mmg letak in relationship...so ingat dy ter-remove relationship tu then request lagi...hampir-hampir nak meletop hati ni..dah ready nak sound si dia..haha tp nasib bek la aku check dulu profile dy..nak tgk pe kehe tibe-tibe request tu...hahaha...kalau x, leh jd kes naye anak org eh~....tp nape skrg ek?..pe yang wat si dia berubah pendirian and brani nak tukar status tu?..terharu gak la rasa..maybe for others, ni benda biasa je~hahha....bagi aku stiap benda kecil tu amat penting and berharga...x leh lepas pandang walaupun sekecil kuman...haha....

Friday, February 18, 2011

Kongsi resipi: Ayam masak hitam kismis (my mum's recipe)

haha hari ni aku nak kongsi resipi yang slalu aku masak...ni mak aku yang ajar...ukuran utk bahan-bahan ni terpulang kat diri masing-masing sbb aku ni jenis yang masuk ikut instinct je...haha...main labuh je...resipi ni berdasarkan pe yang mak ajar time ajar aku so x la lengkap sgt sentence dia tp mmg 100% ori haha...

Bahan-bahan:
  • Ayam
  • jintan manis
  • bawang putih, bawang besar/bawang merah, halia
  • serai (2 btg)
  • kismis hitam (terpulang kat anda)
  • Bahan perasa (garam, stok ayam and etc)

Cara-cara membuatnye:
  • tumbukkan bawang putih, bawang besar/bawang merah, halia dan jintan manis hingga lumat. (bahan A)
  • Then tumbukkan kismis hitam hingga lumat secara berasingan ye.
  • Serai itu d tumbuk tp jgn sampai lumat ye...just skadar wat dia flat je...
  • Tumiskan bahan A tadi bersama-sama dgn serai...then letakkan kismis hitam....letakkan garam or stok ayam ye...apabila dah naik bau, masukkan ayam..
  • masak lebih kurang 20 minit atau sehingga ayam masak...
selamat mencuba ye...^.^...

princess emo..T.T

ntah kenapa dgn aku dlm seminggu dua ni...rasa nak marah je...kadang emo tp x taw la bertempat or tak~...aku skrg mudah kecik ati and majok lebih-lebih lagi dgn si dia...aku tau si dia bz dgn student life, pelajaran, kawan-kawan and ntah pe lagi...tp aku tetap nak merajuk gak..huhu...sape x majok kalau si dia asyik men game sampai x terlayan msg2 buah hati kan??...dah la jarang bermsg skrg......haih...org len msg ada la yg "hai" la.."salam" la..tanye khabar la pe la...aku ni ntah nape malas tol nak layan org-org asing ni..haih~..nak setia la konon...huhu...tp kdg-kdg aku risau kalau si dia x spt aku..if u know what i mean....ditambah lagi dgn sejarah2 masa lalu yang membuat aku trauma dlm hbgn ni...hbgn jarak jauh mmg susah nak d jaga kan?...dah la x pernah berjumpe lak tu...so tahap kepercayaan tu belum sampai maximum lagi...lagipun org tua nasihat spy jgn percaya kat lelaki 100%, nanti diri gak yg merana....aku pun dah blajar dr kesilapan dahulu....terlalu percaya sampai d tipu bulat2 oleh org yg d syg~....patah hati ni hanya tuhan yg tahu....ditambah lagi dgn kehadiran org2 yg membenci aku tanpa sbb yg munasabah...aku gelar org tu "perempuan psycho"....byk tol yg talam dua muke sampai aku x taw pe yg betul and pe yg x...sana cakap len...situ ckp len...last-last wat derk je la...mudah-mudahan emo ku ini cepat2 la berlalu~..tp maybe x kot coz kesedihan and airmata mmg dag selari dgn hidup ku...haih..susah tol memegang takhta princess emo ni....

Tuesday, February 15, 2011

seksi = layak jadi model?

as-salam,

aku tiba2 teringat kat 1 photoshoot yang aku g baru2 ni...hamba tuhan tu minta aku tolong carikan model perempuan untuk photoshoot 2 then tolong makeupkan model 2...then aku tanye la kat hamba tuhan 2..."pe pakaian untuk photoshoot ni and model camne awk nak?...hamba tuhan tu jawb "yang seksi and pakai dress"...terkejot beruk la aku ni bila baca tu...bukan ape, len mcm benor ambe baca ayat dia haha...then aku pun slumber tanye "len mcm je bunyi ayat awk ni..bia betol?"..then dy telah mgeluarkan statement yg bagi aku agak biased..."model mesti la seksi"!!...ok..its not that i have anything against that statement..in some ways it does true but come on la..we are talking bout freelance photoshoot in a muslim country...x semestinya kalau kita bertudung and menutup aurat, kita x cantik~..malah pada pendapat aku, smua wanita d kurniakan dgn kecantikan masing2..so..his statement was kinda narrow minded don't u think?..if you got style, attitudes and looks its enough to qualify you as freelance model~...

talking bout this..it reminds me of something that also links with this topic..dulu aku mmg x fhm kenapa ada seorg kwn aku ni sekejab guna tudung kejab buka..bila aku tanye member2 len..dyorg ckp minah tu hanya buka bila ada photoshoot je...so back to my question, perlukah kita mendedahkan aurat and membuka tudung utk photoshoot?..salahkah kita jd model dgn berpakaian yg sopan and menutup aurat?..adakah dgn membuka tudung and mendedahkan aurat, gambar itu akan kelihatan lebih cantik?...for me, byk model2 yg bertudung boleh mngayakan pelbagai pose and kelihatan cukup cantik and ayu...haha...ok ini cuma pandangan aku sahaja...so fkr2kan la~...

Dirimu amat berharga....

Maybe si dia x perasan betapa aku menyayangi dirinya...aku x la kisah ttg kelemahan dirinya kerana aku pun ada kelemahan diriku sendiri...sejak berkapel dgn si dia pada 20 september 2009, si dia byk menyedarkan diri ku and mengubah diri ku ini menjadi spt sekarang...aku betol2 bersyukur kepada ALLAH SWT kerana dipertemukan dgn si dia...

Meh aku critakan sedikit sebanyak ttg si dia yang aku fhm selama kami berkapel ni..hehe...si dia ni anak bongsu jdi ada la sedikit manje~haha...si dia ni seorg pakcik yg tegas n kdg2 brutal tp bek ati~hahaha...kdg2 aku rasa kasihan kat si dia kerana telah byk si dia lalui..pe yg si dia lalui biar aku je yg tahu..hehe..rahsia~~...

Aku suka menyakat si dia...sengaja aku buat si dia jelez kerana ingin melihat telatahnya..hehe...tp bila si dia sakat balik, leh jd emo tahap maksimum aku...majok~...susah nak pujok kalau dah majok ni..kdg2 leh wat si dia pening kpala..haha...aku teringat pe si dia katakan padaku bila aku majok 1 time tu.."kalau ayg sakat boleh, tp bila abg sakat terus la majok".."kalau abg majok,ayg x pandai pujok tp ayg lak yg majok...abg gak yg pujok"...haha..lebih kurang camtu la dialog dy~..

Si dia telah byk bersabar dgn telatah aku yg over ni...kadng2 aku rasa bersalah gak kalau emo x bertempat..habis dy aku marah...tp si dia x pernah gak menengking aku or menaikkn suara bila bergaduh...dia just nasihat dgn cara lembut..menyedarkan aku..cair ati bila dgr suara si dia yg lembut 2~fuh..hahha...tp kdg2 kalau si dia marah pun blh tahan gak..haha...habis smua vocab *#&$ terkluar hahaha...tp cepat reda gak kemarahan tu...^.^..

Kini, aku hanya berharap hbgn ini akan sentiasa kekal and InsyALLAH hingga ke jinjang pelamin...byk telah kami lalui...suka duka d tempuhi bersama..aku berharap sgt si dia akan menghargai diriku ini...sekiranya jodoh kami x panjang, aku tetap redha..kerana itu adalah tentuan Ilahi...

I love makeup

I know this might sound lame but I LOVE MAKEUP~...anyway...I prefer using liquid eyeliner more on my eyes compare to eyeshadows coz i m a monolid so its kinda hard to blends the colours...anyway..this are some few pictures i took with different style of makeup i learned from youtuber like michelle phan and head to toe..doesn't really look perfect like they did but i m still trying to sharpen my skills~..^.^

Picture 1:



valentine looks..well i use pink colour eyeshadow but it doesn't really stand out coz too much black colour (eyeshadow n eyeliner)+ fake eyelash..

Picture 2:



this one mostly only black eyeshadow and thick eyeliner...i m trying to do..2NE1 looks if i m not mistaken from the "clap ur hand" video clips..

Picture 3:



ok~this picture i think i tried to follow michelle phan "clubbing looks"..haha..

conclusion: all those 3 pictures looks the same i guess..haha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...