CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Sunday, February 27, 2011

long distance love??


lama rasanye x blogging~rindu aku x?haha...hari ni aku nak cite ttg hubungan jarak jauh ni...well hbgn camni ni dah melambak coz of kemudahan internet..betol x?...so dah xde boundery lagi...lagipun aku rasa ramai member2 kat cni yang pernah or sedang lalui hubungan jarak jauh ni kan?...there's some research shows that most long distance relationship can't last long~..tapi jodoh and mautkan di tangan tuhan so kalau mmg dah djodohkan untuk kekal maka kekal la ia...=)...




Tapi ada gak yang x tahan wat hbgn jauh ni...bila berjauhan mesti ada yang rasa bosan..betol x?..hehe...aku kenal seorg minah ni...dy mmg x dpt nak berjauhan dgn buah hati dy n memerlukan seseorg yang slalu dekat dgn dy...so bila buah hati dy ni pergi jauh atas urusan keja..minah ni pun minta la putus...just mcm dlm karton atas tu...but then bila laki tu balik smula ke tanah air...dyorg pun sambung balik~..haha..pelikkan?..tapi benda ni mmg x impossible....


well...sebenarnye...aku ni pun having long distance relationship...dah 1 tahun 5 bulan...and x pernah berjumpe face 2 face pun...huhu...kadang susah nak caye camne hbgn leh tahan lebih dari 1 tahun tanpa berjumpe kan?...si dia ni asal dari terengganu and aku lak dari sarawak...jauhkan jarak antara kami??..hehe...kadang2 ramai gak member tanye nape aku berkapel dgn org jauh...xnak cari yag dekat2 je ke?..hehe...aku just mampu senyum je...dah jodoh~..=D


org yang wat hbgn jarak jauh ni leh berkomunikasi guna internet or phone~hehe...senang je sbenanye...ada 1 article yang aku baca which give tips on how to manage long distance relationship...one of the way is through COMMUNICATION...aku slalunye bermsg or chat dgn si dia...mmg dari pagi sampai mlm...kdg2 ada gak si dia kol...slalunye b4 nak tido la..hehe..so..sbb hbgn ni complicated and mmg mmerlukan komunikasi..kalau x, hbgn tu jd plain je...bosan...just imagine that korang kalau msg je tanye 1 and dia pun jwb satu...kdg2 tu pendek je jwpn dy mcm "ok".."hehe"..."haha"...or just letak emoticon je~..huhu..bosan kan?..so kena la sharing pe yang patot...contohnye gtaw pe yang berlaku on that day ke..pe ke...

satu lagi tips yang aku baca ialah kite kena gtaw kat dia betapa kite syg or chenta dy...the words "I LOVE YOU" or "I MISS YOU" penting taw...and x leh la malu2 or terlalu ego nak ucapkan perkataan tu...

tips len ialah kena la hantar gift lebih2 lagi time birthday or anniversary~..hehe pilih la hadiah yang bermakna utk anda and si dia~~~hehe...kadang2 aku pun ada la jugak bagi...si dia pun sama gak...^_^...




but...even though slalu msg...slalu online...I sometimes ask the same question "nape la kau jauh sgt ea?"..hehe...kadang2 ada la jugak keinginan nak berjumpe...tentang mata face 2 face...terbayang2 la jugak..camne la rupe si dia kalau aku jumpe face 2 face ek~..hehe...aku fhm gak camne keadaan kami right now coz both student so susah la sikit nak berjumpe...problem now ialah distance + $$...hehe...kalau aku ni anak tan sri or anak dato snang la jugak kan?..hehe..




Kadang aku x menafikan perasaan aku takut d kecewakan~...aku takut d tipu oleh si dia...mana la taw maybe dia ada awek len ke~...coz ni la risiko hbgn jarak jauh...you don't know what ur partner are doing nun jauh d sana~...mulut kata len tapi...jeng jeng jeng....mmg la org ckp kite kena trust org yang kite sygkan?but its not easier said than done....kalau org 2 dah byk kali kantoi...mmg susah nak percaya 100%...so aku just mampu redha and berdoa smoga si dia ni ikhlas n setia...aku slalu gtaw dia..kalau dia dah bosan dgn hbgn ni or minat kat awek len, gtaw je terus terang..i can handle it...cuma 1 je aku minta...lepaskan aku...aku jenis yang i rather hear the truth from that person daripada dpt taw dr org len or dpt taw sendiri...


so...ni je yang aku harap...and i think most people yang wat hbgn long distance ni...

So, success hubugan tu is up to u...if you really love that person u gotta try ur best to keep ur relationship together...but kalau dah berusaha n still x dpt diselamatkan lagi...just redha je..maybe dia bukan jodoh utk awk...and as for me....just tunggu and lihat how this relationship goes...hehe...







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...