CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Sunday, May 15, 2011

Chenta x semstinye dpt memiliki....=(

Assalam,

emm...aku tgh dilemma gak ni...mmg betol je statement "chenta x semestinye dpt memiliki slama2"...huhu...





Kadang2 hbgn tu leh terputus bukan sbb dah tawar hati or ada scandal but sbb tentangan dr kluarga...huhu...I m facing this kinda of problem now...kdg2 org kite ni mash ada stereotyping kit kat org yg bukan sama group...x kisah la in term of religion, negeri, kaum or ntah pe2 la...sorry to say but thats the truth...walaupun hanya minoriti je camtu.....disebabkan perbezaan yg x la sebesar mana leh menjadi satu benteng yg menghalang sebuah hbgn tu...=(...


Sometimes, I can't really blame this "group of people" coz kdg2 dyorg terpengaruh dgn cite2 kwn...pengalaman family lepas...yg buruk2 je dyorg ingat but yg bek2 x lak ingat..kan ke pelik tu?...but x adil la kite nak wat satu assumption yg smua org sama kan?...kdg2 dyorg akan fkr kalau org len dlayan cmtu, so hidup aku pun akan jd camtu..haih... jatuh nila setitik rosak susu 1 belanga~~~emm...kalau parent reject after they know si dia, aku dgn tenangnye terima keputusan dyorg tu..aku redha...agpun aku taw pe2 yg dyorg wat adalah utk kebaikan aku...tp give me a strong reason n bukan disebabkan pengalaman negative org len....byk tol rintangan and dugaan aku face skrg ni..huhu..


"Ya ALLAH, permudahkan la bg aku and si dia..aku redha dgn ape juga yg akan terjadi nanti...mudah-mudahan si dia la jodoh bg aku..bukakan la pintu hati keluarga ku untuk menerima and merestui hbgn kami sekiranya itu yg tersurat untuk kami...amin"...


='(

===Stalker?=== I know what u r doing.....



Assalam,

Hari ni aku nak share satu lagu yang bagi aku cute tol....hahha...lirik n music dy...well...i guess this song is about a girl who is so obsess with a guy a.k.a stalker~hahahha...when I listened to this song, aku terfikir gak...adakah chenta leh wat seseorg jd terlalu obses?huhu....for me its kinda sweet but in a creepy kind of way~huhu..bygkan org lelaki ikot kemana-mana kite g n taw pe kite wat wlpun kite x gtaw dy~huhu...kalau perempuan wat camtu ag la dahsyat haha...kalau la aku ada stalker ntah camne la aku nak handle ek....hahaha..

Rasa2nye ada la kwn aku ni...dy dr pakistan...same "u"...kdg2 time chat dgn dy in fb, he sometimes said things that creep me out...he remember my clothes i m wearing...the colour of my hijabs..where he saw me....and even which row of seat I used to seat with my friends in lecture..huhu..sedangkan I was not that close with him..if jumpe aku just senyum then blah haha xde topic even for small talk...sometimes aku ni agak poyo or kOya kit with strangers or org yg aku x rapat tp kenal...haha...but lama2 aku dah x kisah ag ttg tu...coz maybe he have a good memory?hahah....agpun I don't think he's obsess with me...kalau aku ni cun mcm model runaway leh la aku fkr camtu tp maklum la hahahha...so, anyway...i think some stalker ni ok la...but some to bahaya tahap maksimum n if u faces this kind of situation that can threat ur life, g la laporkan kat polis ea~~~...so for now, just enjoy video clip yg aku share tu k...haha...so cute~~ ^^...

Saturday, May 14, 2011

Firzara Collection First Giveaway...Jom Join!



Assalam....

Hari aku nak share satu ag giveaway contest drpd Firzara Collection...info dy ada kat banner di atas...u guys just need to answer few questions and the chosen 3 will receive fabulous prize by the owner..^^...so aku dgn rasa rendah dirinye menjwb soalan2 itu...mana taw aku dpt la menang hadiah menarik tu kan?haha....jgn x cube...rezeki d tgn ALLAH SWT...^_^...jia you...

a) Adakah anda suka shopping online? dan nyatakan sebabnya.
A: yup...saya mmg suke shopping online coz mudah, x memenatkan kalau berbanding shopping kat shopping mall,jimat masa, byk pilihan, and kalau pandai cari website, dpt jumpe brg2 yg murah2 taw..^^..lagipun sbb saya ni masih student and byk sgt assignment, jadi shopping online memudahkan saya cari n beli brg..x yah la penat2 g town..^^...

b) Saya suka blogshop yang menjual………
A: Saya suke blogshop yang menjual tudung and baju2 with new trends tp masih dpt menutup aurat. Saya mmg minat bergaya and paling minat maxidress or ape3 yg cun and up-to-date , saya kalau online je mesti buka website or blog yang ada jual benda2 ni..menjadi satu kebiasaan..

c) Saya suka shopping di Firzara Collection kerana…… (perkataan Firzara Collection pada permulaan harus disertakan dengan link blogshop ini)
A: Saya suka shopping di Firzara Collection kerana website ni mmg lengkap dgn style2 yang cun2 and up-to-date especially for muslimah yang minat bergaya tp masih maintain menutup aurat..mcm2 ada kat website ni..ada tudung...kain pasang...baju muslimah...baju2 ala2 korea pun ada...so, kire mcm 1 stop shop la....mcm2 leh beli dlm 1 website ni je...^^...plus, website design pun simple and sweet so senang la nak cari item2...paling best tu, page dy x crowded sgt dgn advertisement or animation so senang je nk spot item2 dlm tu..^^...

Sunday, May 8, 2011

anak dara lepak2 dr 1st year sampai final sem...=_=

Assalam....



Lame gak aku x wat entry..huhu..bz tahap unta tol beberapa minggu ng...group assignment melambak mcm gunung everest je..mostly I will hang out with my team members and ber"camping" kat campus or rumah member utk bincang assignment kami..huhu..dr pagi sampai petang...8 am - 5 ptg..mcm org berkeje lak ea~..huhu...so slalu gak la parent aku especially my dad bising coz dia slalu syak aku suke2 je lepak buang masa aku kat luar...or aku g jalan2 dgn member...huhu..sedangkan brapa lama dah aku x hang out g jalan2 dgn member aku...haih..slama ni aku duk menghadap laptop aku n wat assignment..kdg2 after stress tu ada la lepak 15 minit kat cafe campus..huhu..tp kdg2 aku lebih suke wat keje aku aku kat campus drpd wat kat umah....bukan pe...ayah aku ni ada sikit conservative or cara pemikiran dy agak "kuno" (sorry dad)..dy x suke tgk aku duk menghadap laptop aku lebih2 agi on9..huhu confirm berdas2 tembakan dy lepaskan huhu...maybe dy ingat aku ni desperate sgt nak g usha laki2 dlm fb kot huhu...penat gak la aku nak explain kat ayah ttg pe yg aku wat duk bercekang mata dpn pc aku tu...so aku diamkan je..coz pernah aku explain dulu tp dy tetap dgn pemikiran dy so wat else should i do?..keep it silent..tu je..huhu..tp rasa2nye after grads ni jarang la aku duk menghadap lappy ku tu..xpe la..dah lama dt berjasa dgn aku..3 thn...huhu....




ok bax to aku punye story~~kalau aku n member2 aku ni lepak sama2 mmg teruk la tmpt tu...confirm dipenuhi dgn laptop..sebijik seorg...mknan...minuman..kertas..buku...huhu...bersepah meja kat study area...kalau lepak umah kwn, bersepah la lantai dy..huhu kdg2 xde ruang utk berjalan taw~pack sgt...korang leh tgk dr pix2 kat bwh tu...dr 2009 (1st year aku) sampai la skrg..tp rasa2nye skrg ni x la cramp sgt compare dulu..maybe sbb byk member dah x sama unit and transfer ke Perth~huhu...








time ni aku baru sedar kami sama jenama...DELL!!!!...haha loving it....







time tu kami decide utk mkn kat sugarbun and KFC~..aku tolong take away n berkhemah kat campus...mcm wat rumah sendiri je..huhu...=_="










Lihat la dunia....how messy our table was....haih..wat malu anak dara sedunia je kami ni haha...







Xtaw nape aku suke sgt men dgn katak hijau tu...huhu..so cute~~it reminds me of my bf~..ntah nape la si dia tu minat kat keroro ichiro~~huhu bukan cute sgt pom cartoon tu..=P...







ok....yg kat bwh tu pic aku dpt dr blog member aku..haha...ni post tahun 2009..time tu aku belum start pakai tudung ag...huhu..n bru fresh year so x la style sgt...baru aku sedar yg aku mcm makcik time tu hahhaha..skrg ni turun pangkat ke
style "kakak"~~...

First2 tu x la ramai sgt...ni kami duk lepak hostel kwn...ada wifi sendiri so senang la kami on9~~







makin lama makin packed~~huhu....bila aku tgk balik gmbr ni..huhu..kesiannye tgk keadaan kami time tu...dush..malunye! (tutup muke dgn file) hehe tp aku branikan diri utk tunjukkn pic2 ni..huhu



Kesian gak tgk bilik kwn aku jdi mangsa~~haih..tp jgn risau..seingat aku, after lepak tu kami tolong dy kemaskan balik bilik dy~huhu..jd la team member bertanggungjwb~~huhu...







I m gonna miss this moment..after tahun ni ntah kami ada masa jumpe n lepak2 ag x?huhu..masing2 dah balik tmpt masing2..n maybe bz dgn keje~..mmg aku akan treasure every moment we spend...dr 1st year until final year ni..I wish all the best kat member2 aku..nanti convo kite gedix2 ambik pic dgn regalia pink kite k~~hahha...I can't wait!!..may GOD ease our path to finish our degree...insyALLAH...^^.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...