CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

leave ur footprint ~ (nanti aku follow back)..thxx

Saturday, June 21, 2014

Merisik & Bertunang (24052014)

Assalamualaikum,

Lama dah aku x blogging kan?hehe..almost 7 months...anyway..today aku nak share bout majlis merisik dan bertunang aku...aku dan tunang aku decide nak wat simple je..x yah nak bazir sgt...masing2 ada commitment kan...ag pun, dlm islam mmg digalakkn wat sederhana...ukur baju pada bdn sendiri...

Nak pilih tarikh pun agak complicated huhu coz al-maklum la tunang aku ng keje offshore plus ayah dy x sihat...gout and ada sakit tulang blakang...after long discussion, kami decide wat on 24th May 2014 (Sabtu) after solat Zuhur...cun2 gak dy baru balik training kat N9...so ok la tu hehe...

On that day, byk gak persiapan aku belum siap huhu...rumah blom 100% kemas...cupcakes as hantaran belum ambil..belom deco ag huhu...awal pagi aku dah bgon and masak utk afternoon tu...kami decide not to have hantaran sgt coz tu adat je..plus aku pun rasa x penting sgt hantaran tu...nanti time akad ada gak hantaran kan?hehe...yang penting cincin~...

Hujan lebat giler huhu hujan rahmat...rombongan dy pun lambat sampai..nervous gak bila dyorg lmbt sampai..bukan takut make-up cair ok tp tkot kalau ada pe2 blaku ditgh jalan huhu..Alhamdulillah after 30 minutes dyorg pun sampai...basah kuyup huhu...bila dyorg dtg...parent and kakak aku cpt2 suruh aku dok dlm bilik..jgn kluar sampai dyorg panggil...time duduk dlm bilik, nervous la jugak...coz x taw dyorg discussed pe...nasib baik ada anak buah aku teman aku kat bilik...siap men lukis2 ag dgn dy hehe.. after few minutes, tiba2 sis aku panggil and suruh aku klua...i m like so blur time tu..obviously dpt tgk from my face reaction...huhu...malu2 la konon time klua ke living room..bila tgk ramai btol wakil from both side, aku jd cuak lak huhu...but my eyes look directly kat muka tunang aku yg duk kat hujung skali hehe...The funny part is...supposed tunang aku x leh berada time wakil2 berbincang...dy ptot duduk luar..bila dah settle sarung cincin, baru la masuk...terkejut gak aku tgk dy brada among the crowds...at the end of the day, aku g la tanya nape dy ada time dy..dy dgn slumber jwb x taw...org jemput masuk so dy masuk la huhu...

Photo sharing time~~ =)

Muka nervous bila nak pickup brg2 hantaran....

 Cupcakes with cream cheese topping...now i think it is becoming a trend to give cupcakes as a gift hehe..i think the flavour is cheese and red velvet hehe...RM 3 per cupcakes...hehe..aku order 12 pieces rasanya...akak yg buat ng pun friendly...huhu sabar melayan kerenah aku yg cerewet ng...
 Yg deco ng aku DIY je..just some simple ribbons and double tape huhu tu pun aku wat last minutes...pagi sabtu tu aku rush decorate box cupcakes aku huhu...



 As for my make up, aku makeup sendiri je...hehe...Alhamdulillah ada gak skill aku yg dpt d pakai huhu...at first aku ada niat nak pakai contact lens but bila fikir there might be possibility yg mata aku meradang and x tahan pakai lens so aku lupakn niat aku tu...stick with just wearing my glasses...huhu...plus, aku rasa bek aku simple je time majlis ng...bila majlis kahwen aku nanti baru aku makeup mcm model huhu hopefully la..


 Sesi sarung cincin from bakal mak mertua aku hehe..nervous time ng..i can feel my palm sweating huhu...tkot gak kalau2 cincin x muat..coz bakal mak mertua yg pilih cincin tu..dyorg beli kat Kuching...aku time tu kat Miri..huhu x involve langsung..meaning time tu la first time aku tgk cincin merisik and tunang aku huhu...aku mmg xde plan nak wat pelamin..its like a trend as well berpelamin mcm nak kawen je..if ada budget its up to you..but remember sebaiknya jgn la kita riak...biar simple janji sempurna yg wajib...

 muka excited after kena sarung cincin huhu...



  barang hantaran dari sebelah lelaki...hehe... :)...



 photo session with parent tunang and my parent....tunang aku yg laki muda tu hehe...chubby mcm aku gak hahaha...kami org xde ambik pic berdua after majlis..huhu malu...tkot pe ckp org tua nanti..belum kahwin dah nak ambik pic rapat2...hehe..
 Ni gmbr baju tunang aku..simple je..mmg aku dah beli awal 2 bulan..tema aku time tu gold huhu..aku tkot x muat bila tiba hari majlis tu so mmg berdiet giler la huhu Alhamdulillah muat huhu kalau x td mmg aku nangis la huhu...
 Beading details area neck..
 beading details area tgn...

 As for shawl..aku beli dr Sugarscarf...then aku jahit sndiri lace yg ada manik ...ingat nak wat veil but tuka fikiran lak...aku ada terbaca dlm blog ng...dy pakai tudung je utk majlis tunang dy...simple but gorgeous...hehe...

Aku dpt idea dr pic atas ng hehe..just add lace half of your shawl....u can use halfmoon or normal shawl hehe.. thanks to mr.google...

Contoh design and colour cupcakes hehe...thanks to mr.google..



For those yg nak add pelamin..you can use above sample hehe i think it will be around RM500..hehe..honestly i love this design and colour hehe sejuk mata memandang hehe

P/S: sorry x sempat nak berposing time hari tu..coz smua org busy and nervous sgt so x teringat nak ambik full pic wearing baju tunang ng huhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...